De opvanglocatie wordt vanaf 1 februari in gebruik genomen. Foto: ANP

De opvanglocatie wordt vanaf 1 februari in gebruik genomen. Foto: ANP

OOSTERBEEK - In het voormalige pand van Moviera aan de Nico Bovenweg in Oosterbeek worden vanaf 1 februari asielzoekers en vluchtelingen opgevangen. Volgens de gemeente Renkum gaat het om maximaal honderd mensen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een vergunning gekregen van een jaar.

Volgens de gemeente is er op dit moment sprake van een noodsituatie, omdat er in het hele land een groot tekort is aan opvanglocaties voor vluchtelingen en asielzoekers. Door een tijdelijke opvang te realiseren wil Renkum die druk verlichten.

Gezinnen met kinderen

Het COA maakt het oude blijf-van-mijn-lijfhuis vanaf 1 februari geschikt voor bewoning. In de loop van volgende maand betrekken de eerste mensen het pand. Het gaat om een mix van gezinnen met kinderen, echtparen en alleenstaanden.

Omwonenden

Omwonenden van de locatie ontvangen deze week een brief over de tijdelijke opvang. Voor hen wordt dinsdag 11 januari een digitale inloopbijeenkomst georganiseerd. Daar kunnen ze vragen stellen en krijgen ze toelichting op de plannen. Een van de afspraken tussen de gemeente en het COA is dat er in het pand dag en nacht begeleiding en toezicht zal zijn.

Projectontwikkelaar TopVen Vastgoed Ontwikkeling is eigenaar van het Moviera-terrein. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk woningbouw komt.

Deel dit artikel