Airbornemuseum in Oosterbeek. Foto: Gemeente Renkum

Airbornemuseum in Oosterbeek. Foto: Gemeente Renkum

OOSTERBEEK - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Renkum is maandagavond te zien bij RTV Connect. Er is geen publieke bijeenkomst mogelijk in het Airbornemuseum in Oosterbeek en daarom organiseert de gemeente de receptie digitaal. Irene ten Voorde gaat in gesprek met burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Aline Huijgen.

Het thema van de avond is energie. “Juist in coronatijd hebben we gezien dat inwoners toch ontzettend veel energie steken in het helpen van elkaar”, zegt burgemeester Agnes Schaap. “Bijvoorbeeld door te videobellen met mensen die het moeilijk hebben, maar ook ondernemers blijven heel energiek steeds weer alternatieven verzinnen om contact te houden met hun klanten.”

Naast de burgemeesters komen ook inwoners aan het woord. Er zijn video’s opgenomen in alle dorpen met onder andere Karel Riksen van de Airborne wandeltocht en Eric van Duuren van supermarkt Spar in Heelsum, ook zij vertellen waar ze energie van krijgen. Daarnaast zijn inwoners op straat aangesproken met dezelfde vraag. “Zo zien we dat iedereen zijn best doet om energie te delen en de ander een handje te helpen. Dat willen we tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zichtbaar maken, zodat anderen er ook weer energie van kunnen krijgen”, sluit burgemeester Schaap af.

Volgen op diverse kanalen

De digitale nieuwjaarsontmoeting is bij RTV Connect te zien op tv. De zender is afhankelijk van de tv-aanbieder. Bij Ziggo via kanaal 36 of 327, bij Fiber op kanaal 62+ of digitaal kanaal 3021, bij T-Mobile via kanaal 724 en op kanaal 1381 bij KPN en Telfort. Daarnaast is de video online te volgen bij de gemeente. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Deel dit artikel