Adrian Grbic (rechts). Foto: Orange Pictures

Adrian Grbic (rechts). Foto: Orange Pictures

ARNHEM - Vitesse huurt de Oostenrijkse spits Adrian Grbic tot het eind van het seizoen van FC Lorient, dat uitkomt in de hoogste Franse divisie.

De 25-jarige Grbic speelde negen interlands voor Oostenrijk, waarin hij vier keer scoorde. Hij speelde in de jeugdopleiding van onder meer Rapid Wien en VfB Stuttgart. Als prof debuteerde hij bij Floridsdorfer AC op het tweede Oostenrijkse niveau. Daarna speelde bij op het hoogste Oostenrijkse niveau bij SC Rheindorf Altach.

Veel goals in Ligue 2

Vervolgens verkaste Grbic naar Frankrijk. Bij Clermont Foot 63 (Ligue 2) scoorde hij 17 keer in 29 wedstrijden. Dat leverde hem een transfer op naar FC Lorient. In anderhalf jaar speelde hij meer dan 50 duels, al waren dit meer invalbeurten dan basisplaatsen. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Franse club.

'Echte targetman'

Vitesse was op zoek naar aanvallende versterking na het vertrek van Julian von Moos en Oussama Darfalou. “Het feit dat we nog meestrijden op drie fronten maakt zijn komst extra belangrijk”, stelt Marcel Klos, de interim-technisch directeur van Vitesse. “Adrian is fysiek sterk en heeft een behoorlijke lengte. Zijn schotkracht en technische vaardigheden vormen zijn belangrijkste wapens. Hij is een ander type dan onze andere aanvallers. Een echte targetman.”

'Aantrekkelijk om deze club te kiezen'

“Na anderhalf jaar in de Ligue 1 voelt dit voor mij als de juiste stap op het juiste moment, bij ook nog eens de juiste club. Vitesse heeft dit seizoen naam gemaakt op internationaal niveau, met de eerste Europese overwintering in de clubgeschiedenis. Dat maakte het voor mij nóg aantrekkelijker om voor deze club te kiezen”, aldus Grbic. “Ik ben een doelgerichte aanvaller met een goede trap in beide benen. Met mijn kracht en scorend vermogen hoop ik van waarde te zijn voor Vitesse.”

Grbic sluit woensdag aan bij de selectie van Vitesse.

Deel dit artikel