De meiden van MO17 mogen weer 's avonds trainen Foto: RTV Connect

De meiden van MO17 mogen weer 's avonds trainen Foto: RTV Connect

DUIVEN - De reuring is terug op de velden bij DVV in Duiven. Sinds dinsdagavond mogen jongeren onder de 18 tot 20.00 uur trainen in plaats van tot 17.00 uur. Daar werd onder andere door het team van de meiden onder 17 gretig gebruik van gemaakt.

“Dit is wel heel fijn!”, zegt Noa van Galen na de training. Ze kon een maand lang niet trainen en ook andere sociale activiteiten konden niet doorgaan. “Je kunt dit nog als enige doen eigenlijk. Dat is jammer. Want je wilt ook gewoon uitgaan, maar het kan nu niet.” Teamgenoot Floor Helmers vult aan: “Je wil heel veel doen met je vrienden, maar buiten mag je niet met een groep zijn of je kan niks leuks doen. En bij iemand thuis gaan zitten met een groep is ook raar met politie en handhaving”

De meiden trainden zo veel als mogelijk door, zegt trainer Mark Geutjes. “We hebben zoveel mogelijk door getraind, niet alleen nu maar ook in de vorige coronaperiode.” Hij de andere twee coaches deelden nu dan ook geen oefeningen via bijvoorbeeld de groepsapp, die aansporing had Noa ook niet nodig. “Af en toe ging ik gewoon naar buiten in mijn eentje of met voetbalvriendinnen.” Maar het bleef behelpen. “Ik heb niet zo heel veel gedaan”, zegt Floor. “De school was dicht en de sportschool ook.”

Roestige automatismen en conditie

De conditie bij het team is dan ook wat roestig, ziet ook de trainer. “De automatismen zoals de aanname van de bal is allemaal wat minder strak als dat het voorheen was, maar dat slijp je er zo weer in. Dat is een kwestie van weken.” De meiden zijn dan ook tevreden over de training. “De conditie is wel een beetje weg”, zegt Noa na de training. “Maar ik vond het wel heel leuk om weer bezig te zijn.” En ook Floor is tevreden. “Iedereen deed goed mee, alleen met de conditie was het lastig.”

Er wordt getraind, maar nog lang niet alles is bij het oude, zegt teammanager Sandra Rietbergen. “De kleedkamers zijn nog dicht, dus de meiden kleden zich in de dug-out om.” In de praktijk betekent dat vooral de schoenen of slippers verwisselen voor voetbalschoenen, want de meeste meiden komen al in trainingskleding. Daarnaast moeten de meiden voor 20.00 uur van het veld zijn, waar de training normaal tot 20.15 uur duurt.

Nog geen wedstrijden

Voorlopig blijft het voor de het meidenteam onder 17 bij trainen. “Er mogen weer onderlinge wedstrijdjes gespeeld worden, maar die hebben we nog niet staan”, zegt de teammanager. De trainer ziet dat ook niet snel gebeuren. “Er is niet zoveel tegenstand hier bij de meiden, dus dan kom je toch al uit bij wedstrijden tegen het jongensteam omdat er geen ander meidenteam in dezelfde leeftijd is.”

“We zouden eigenlijk komend weekend onze kampioenswedstrijd hebben”, zegt Geutjes. “Maar die is eruit gegooid, anders hadden we nog een feestje kunnen vieren.” Het is wat hem betreft dan ook wachten op de herstart van de competitie. “Hopelijk alsnog in een klasse hoger.”

Deel dit artikel