Woensdag kunnen mensen in Podium Doesburg terecht voor een knipbeurt. Foto: archief Pixabay

Woensdag kunnen mensen in Podium Doesburg terecht voor een knipbeurt. Foto: archief Pixabay

DOESBURG - Kappers en theatermakers voeren woensdag actie onder de naam Kapsalon Theater. Onder meer Podium Doesburg in Doesburg doet mee. De actie is bedacht door theatermakers Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Ze hebben er grote problemen mee dat zij volgens de laatste coronamaatregelen nog niet open mogen.

Woensdag kunnen mensen in Podium Doesburg terecht om eenvoudig geknipt te worden door lokale kappers. Ondertussen worden de mensen in de kappersstoel of die moeten wachten vermaakt door artiesten. Het gaat op afspraak en er zijn gratis kaarten beschikbaar.

Het theater in Doesburg wordt omgebouwd tot kapsalon:

[video:7529053]

Volgens Theo Maas van het theater wordt er gesproken met tal van lokale kappers en artiesten. Er zijn al verschillende toezeggingen binnen. In het Doesburgse Kapsalon Theater treden onder anderen trompettist Eric Vloeimans, gitarist en zanger Eddy Berentsen en zangeres Esther ter Steeg op, omdat zij dat in het theater niet mogen.

De kapper tegenover het theater heeft zich al aangemeld om te gaan knippen, maar dat worden er naar verwachting meer. Voor de gelegenheid worden er kappersstoelen naar het theater gebracht. Ook de theaters in Apeldoorn en Ede worden genoemd als deelnemer aan de actie.

Deel dit artikel