Thomas Buitink baalt na de 0-2. Foto: Pro Shots / Paul Meima

Thomas Buitink baalt na de 0-2. Foto: Pro Shots / Paul Meima

ARNHEM - In de thuiswedstrijd met FC Groningen is Vitesse er niet in geslaagd om de goede start van het nieuwe jaar een vervolg te geven. Door slordig spel, een rode kaart voor Openda en persoonlijke fouten verloor Vitesse met 1-3.

Thomas Letsch kon in het duel met FC Groningen niet beschikken over Tronstad en Bazoer. Beide spelers zijn geblesseerd. Matus Bero keerde wel weer terug in de selectie maar was nog niet fit genoeg bevonden om te starten. Cornelisse, Domgjoni en Vroegh namen hun plekken in.

Stroef begin

Zowel Vitesse als FC Groningen kenden in de beginfase van het duel moeite om het spel te maken. Beide partijen kwamen nauwelijks door elkaars verdediging en het was wachten op grote kansen. Namens Vitesse was Maxi Wittek het dichtste bij, voor de Groningers testte spits Strand Larsen de doelman van de tegenstander. Geen van de kansen trof doel.

Rood Openda

Na een half uur spelen kwam de wedstrijd eindelijk los, maar niet op de manier waarop Vitesse dit had gewild. Tijdens een duel tussen Loïs Openda en Mike te Wierik, bleef de verdediger op de grond liggen. Een elleboogstoot van Openda was de oorzaak, met uiteindelijk de rode kaart als straf voor de Belg.

Voorsprong Groningen

Even later wisten de bezoekers via Strand Larsen op 0-1 te komen, hij wist een vrije trap van Tomas Suslov in de verre hoek te koppen. Met deze kopbal liet hij Houwen in de verre hoek kansloos. Zo ging Vitesse rusten met een kleine achterstand en was er genoeg te bespreken in de kleedkamer.

Wissels

De tweede helft begon voor de thuisploeg met drie nieuwe namen. Huisman, Oroz en Bero waren door Letsch ingebracht om het tij te keren. En met deze verse krachten probeerde Vitesse kansen te creëren maar dit lukte amper. Aan de andere kant kwam Groningen er wel gevaarlijk uit, maar de inzet van linksback Meijer ging voorlangs.

Dubbelslag

Met nog zo’n twintig minuten op de klok begon de tijd te dringen voor Vitesse. Juist op dat moment counterden de bezoekers succesvol. Suslov kon ver komen met zijn dribbel en gaf de bal mee aan Strand Larsen. Deze stuitte nog op Houwen, maar de tweede inzet ging middels De Leeuw wel tegen de touwen, 0-2. Niet veel later strafte invaller Van Kaam een fout van Dasa af door van afstand raak te schieten, 0-3.

Aansluitingstreffer

Wedstrijd in de tas zullen ze in Groningen hebben gedacht, maar deze mensen hadden buiten Dominik Oroz gerekend. Door een slechte aanname van doelman Leeuwenburgh kon de invaller van Vitesse de bal in het doel krijgen, 1-3. Maar dichterbij konden de Arnhemmers in het vervolg niet meer komen en dus verliest het.

Vrij weekend

Voor Vitesse wacht er vrij weekend volgende week. De week erop gaat de Eredivisie wel verder en zal men afreizen naar Enschede om een bezoek te brengen aan FC Twente. Daarna komt ook het Conference League tweeluik met Rapid Wien steeds dichterbij.

Deel dit artikel