De bibliotheek is belangrijk voor kinderen in Westervoort. Foto: Pixabay

De bibliotheek is belangrijk voor kinderen in Westervoort. Foto: Pixabay

WESTERVOORT - De gemeente Westervoort werkt aan een plan om de bibliotheek te steunen, nadat de gemeente een half jaar geleden aankondigde te moeten bezuinigen op de subsidie. Door de bezuinigingen, kan de bibliotheek vanaf januari 2023 de huur niet meer betalen. Omdat een verhuizing van de bibliotheek niet wenselijk is, is de wethouder van cultuur, Hans Breunissen, bezig met een plan om de bibliotheek open te kunnen houden.

Binnen nu en vijf weken wil wethouder Breunissen een plan op papier hebben staan, zei hij in het radioprogramma Het Lunchpakket. De wethouder zal daarna in gesprek gaan met de bibliotheek, en de mogelijkheden op een rijtje zetten. "We hechten veel waarde aan de inhoud van de bieb. We vinden het dus belangrijk wat ze betekenen voor onder andere de laaggeletterden en de kinderen in onze gemeente. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan in het bezuinigingsproces."

Lege portemonnee

"Daarnaast is het nooit leuk om te bezuinigen", zegt wethouder Breunissen. "Op een gegeven moment was de portemonnee leeg en hebben we de begroting uitgekamd. We zijn toen uitgekomen bij de bibliotheek." In het plan dat wordt opgesteld zal worden beschreven hoe de gemeente van plan is de laaggeletterden en het beschikbaar stellen van boeken voor kinderen, te kunnen vasthouden in combinatie met de bezuinigingen.

Deel dit artikel