De Liemerse koren oefenen voor de benefietavond. Foto: RTV Connect

De Liemerse koren oefenen voor de benefietavond. Foto: RTV Connect

ZEVENAAR - Popkoren Repeat, The new Voices en A sign of friendship uit de Liemers, slaan de stemmen ineen. Aanstaande dinsdag, 29 maart, geven zij samen een benefietconcert in het Musiater in Zevenaar. De opbrengsten gaan naar de GIRO 555-actie voor Oekraïne, alle betrokkenen werken belangeloos mee.

Regisseur van de avond Richard Spokkereef is blij dat hij nu iets kan doen voor de mensen uit Oekraïne. “Je staat erbij en je kijkt ernaar, dit is een mooie manier om toch te kunnen helpen”. Hij mag de drie deelnemende koren leiden. “Logistiek gezien was het een hele uitdaging”, zegt Spokkereef. “Het zal ook niet helemaal passen op het podium, dus zal een deel van het koor ook op de trap gaan staan.”

Eén van de zangeressen van Repeat, Annemarie Van Alst, kijkt ondanks de treurige aanleiding uit naar komende dinsdag. “Dit is natuurlijk verschrikkelijk wat er allemaal gebeurd, we zijn blij dat we iets kunnen doen.” De samenwerking tussen de koren verloopt soepel en Annemarie ziet hier wel toekomst in, “Onder andere omstandigheden zeker voor herhaling vatbaar”.

Eén van de vele acties

De drie koren geven tijdens de benefietavond twee concerten. Het eerste concert begint op 19.30 uur. Aansluitend om 21:00 uur zal het volgende concert gegeven worden. Op deze manier worden er zoveel mogelijk kaarten verkocht voor het goede doel. Bij de ingang van het Musiater staat ook een collectebus waar de bezoekers vrije giften in kunnen stoppen.

Behalve de concerten in Zevenaar, zijn er meer acties in de regio. In Arnhem is zaterdag een kunstveiling in de Eusebiuskerk. Daarnaast is er in dezelfde kerk een muzikaal programma waarvan de opbrengsten voor de hulpverlening zijn. Voor steun dichterbij huis hebben twee cateraars hebben de handen ineengeslagen. Zij verzorgen de maaltijden voor de vluchtelingen die sinds deze week verblijven op de twee cruiseschepen aan de Rijnkade. Voor deze actie is door horecaleverancier Sligro een bedrag van 10.000 euro gedoneerd.

Deel dit artikel