Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Duiven, violen planten voor Oekraïne. Foto: Omroep Gelderland
Duiven, violen planten voor Oekraïne. Foto: Omroep Gelderland

Duiven, violen planten voor Oekraïne. Foto: Omroep Gelderland

DUIVEN - Honderden gele en blauwe viooltjes vormen deze week samen een groot hart in het Horsterpark in Duiven. Het bloemenveld is bedoeld als 'hart onder de riem' voor alle Oekraïners. Het is een initiatief van de Stichting Dickens in de Liemers, die eerder tijdens de coronacrisis ook een rood hart maakte voor zorgmedewerkers.

Eerstejaars van het Candea College in Duiven zetten de kleurrijke plantjes deze week in de grond. Maandagochtend is de eerste groep aan de beurt. "Ik vind het wel leuk om te doen", zegt Evelien. "Ik houd wel van tuinieren."

Op school hebben ze het regelmatig over de oorlog in Oekraïne, vertelt mentor Brigitte Bloemberg-Bullée. "Kinderen komen toch met vragen: Waar ligt Oekraïne, is dat dichtbij?" Ze vindt het een mooi gebaar dat iedereen die straks door het park loopt, het grote geel-blauwe hart kan zien en zo even stil kan staan bij de oorlog.

Bekijk hier hoe het geel-blauwe hart vorm krijgt:

Het initiatief is afkomstig van stichting Dickens in de Liemers, die ook voor de vele violen heeft gezorgd. Volgens Projectleider André Oudendag was dat nog een hele klus: "Het klinkt simpel, maar blijkbaar zijn veel viooltjes toch meerkleurig. Het was nog een flinke zoektocht naar volledig blauwe en gele plantjes, maar het is gelukkig gelukt."

De komende dagen komen er andere klassen van het Candea College de bloemetjes planten. Woensdag moet het hart voor Oekraïne helemaal klaar zijn.

Duiven, violen planten voor Oekraïne - Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel