De Don Boscoschool in 2009. Foto: Google Maps

De Don Boscoschool in 2009. Foto: Google Maps

RENKUM - Zeker zeventig gevluchte Oekraïners krijgen een plek in Renkum. De gemeente laat de leegstaande Don Boscoschool in Renkum in orde maken voor opvang. Daarnaast wordt er gekeken of Het Schild in Wolfheze geschikt te maken is.

In de school kunnen de vluchtelingen langere tijd opgevangen worden. De brandweer en omgevingsdienst ODRA zijn inmiddels akkoord, de GGD voert nog een onderzoek uit of de locatie geschikt is. Nadat zij akkoord zijn moeten er nog werkzaamheden worden verricht. “We verwachten dat de locatie over ongeveer acht weken gereed is om mensen op te vangen. Zij kunnen dan een jaar blijven”, laat een woordvoerder weten.

Het gebouw wordt op dit moment antikraak bewoond. Deze bewoners moeten er uit om de Oekraïners een plek te geven. “Voor de huidige bewoners wordt naar vervangende woonruimte in onze gemeente gezocht”, aldus de woordvoerder.

Onderzoek naar Het Schild

Behalve in de Don Boscoschool, wil de gemeente vluchtelingen huisvesten in Het Schild in Wolfheze. Daar zouden acht wooneenheden gemaakt kunnen worden. Het onderzoek staat hier nog in de kinderschoenen. Zowel de brandweer, als de omgevingsdienst en de GGD moeten nog kijken of het pand geschikt is.

Renkum is niet de enige gemeente die bezig is met opvang. Onder leiding van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) zijn de gemeenten bezig om tweeduizend plekken te realiseren. Onder meer Zevenaar is op zoek naar een pand nadat er eerder al acute noodopvang op vakantiepark de Panoven was. In Arnhem liggen twee cruiseschepen aan de Rijnkade waar Oekraïense vluchtelingen op verblijven.

Zie ook

Noodopvang Oekraïners bij Panoven stopt al weer

Deel dit artikel