Fractievoorzitter Nanne van Dellen. Foto: WijZZ

Fractievoorzitter Nanne van Dellen. Foto: WijZZ

ZEVENAAR - Lokale politiek partij WijZZ (Wij zijn Zevenaar), neemt aankomende donderdag het heft in eigen handen en start een eigen reeks van coalitiegesprekken. Dat gebeurt naar aanleiding van de gemeenteraadverkiezingen die twee weken geleden plaatsvonden. In Zevenaar leidt partij ‘Lokaal Belang’ de officiële gesprekken, omdat ze met zeven zetels als grootste uit de bus kwamen.

Volgens fractievoorzitter Nanne van Dellen gebeurt dat niet omdat de partij geen vertrouwen heeft in de officiële onderhandelingen, maar wil WijZZ kennismaken met de andere partijen in de gemeenteraad. "Wij willen als nieuwe partij in Zevenaar met alle andere partijen om tafel, om zo te weten te komen hoe de anderen in de wedstrijd liggen." WijZZ is een nieuwkomer in de gemeente Zevenaar, maar komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vorige termijn splitsten ze zich af van Lokaal Belang.

Het artikel gaat verder onder de audio.

Afsplitsing

"We zijn natuurlijk niet voor niks afgesplitst van Lokaal Belang, dat heeft een oorzaak. Maar die ligt niet ten grondslag aan de start van onze gesprekken." Qua partijprogramma liggen de twee partijen erg dichtbij elkaar. "Een deel van het partijprogramma van Lokaal Belang is zelfs geschreven door mensen die nu voor ons werken, dus daar zit het hem niet in." WijZZ neemt nog wel steeds deel aan de coalitiegesprekken die door Lokaal Belang zijn opgestart.

Deel dit artikel