Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Foto: Jordi Deckert
De inzittenden van beide auto's hebben veel geluk gehad. Foto: Jordi Deckert

De inzittenden van beide auto's hebben veel geluk gehad. Foto: Jordi Deckert

LOBITH - In Lobith is donderdagavond een boom omgewaaid en boven op twee passerende auto gevallen. Het ongeluk gebeurde op de Batavenweg. De schade is groot.

Hoewel beide wagens total loss zijn, kwamen de vier inzittenden met de schrik vrij. Volgens een videocorrespondent ter plaatse zijn ze wel uit voorzorg nagekeken door ambulancepersoneel.

Boom was rot

Het lijkt erop dat de boom rot was. Een deel van de stam is versplinterd toen dat op de auto's terechtkwam. De brandweer heeft de rest van het hout in stukken gezaagd.

Beide auto's raakten zwaar beschadigd. - Foto: Jordi Deckert

De brandweer heeft de gemeente Zevenaar verzocht om direct een onderzoek in te stellen, omdat er mogelijk meer rotte bomen op die plek langs de weg staan.

Code geel

Vanwege het onstuimige weer gold in onze provincie tot 21.00 uur code geel. Het KNMI waarschuwde voor blikseminslag, hagel en zware windstoten tot 90 km/uur.

Door de kletsnatte weersomstandigheden was het 's ochtends ontzettend druk in de spits. Volgens de ANWB werd het uiteindelijk met 887 kilometer zelfs de drukste spits van het jaar.

Zie ook: Drukste spits van het jaar door plensbuien en zware windstoten

Deel dit artikel