Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De inzittenden van beide auto's hebben veel geluk gehad. Foto: Jordi Deckert
Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Foto: Jordi Deckert

Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Foto: Jordi Deckert

LOBITH - De inzittenden van twee auto’s die donderdagavond in Lobith met de schrik vrijkwamen toen een boom op hun wagens viel, zijn een 26-jarige man, een 24-jarige vrouw en een 53-jarige vrouw uit Tolkamer. De eerste twee zaten samen in een auto. De 53-jarige Rianne Boerstal bestuurde de andere: "Er was een hele harde knal en alles werd donker."

De boom die omviel langs de Batavenweg (N811) was rot. Rianne heeft de boom helemaal niet zien vallen. "Het regende, hagelde en waaide heel hard. In één keer was er een hele grote knal, duizend keer erger dan als een kastanje op je auto valt."

Ze was nog maar vijf minuten van huis verwijderd toen het incident gebeurde. "Alles was gelijk donker en het raam was in honderdduizend stukjes."

Het raam was in honderdduizend stukjes.

De wagen stond snel stil. "Ik dacht: ik moet er gelijk uit, want de auto kan in brand vliegen. Buiten ik keek even rustig rond en dacht: wat nu? Toen werd ik gewenkt door een vrouw die met haar auto uit Lobith kwam en ben bij haar in de auto gaan zitten."

De inzittenden van beide auto's hebben veel geluk gehad. - Foto: Jordi Deckert

Rianne is blij dat ze het kan navertellen. "Er hebben duizend engeltjes op mijn schouder gezeten."

Snijwonden

Ze dacht dat ze niets had, maar later thuis bleek dat ze snijwonden van glas in haar handen heeft. Ook heeft ze verschillende blauwe plekken. "Vandaag voelt mijn bovenlichaam beurs door de airbags en gordel."

Met de vergoeding van de schade is de 53-jarige nog niet bezig geweest. "Het is een geluk dat het zo goed is afgelopen en dat we het kunnen navertellen." Volgens Rianne is bij de vorige storm ook al een boom langs de Batavenweg omgewaaid.

Onderzoek andere bomen

De gemeente en provincie laten weten dat de boom die donderdag het loodje legde op particuliere grond stond. "Op dit moment is een toezichthouder van de gemeente en provincie de staat van de overige bomen aan het onderzoeken", zegt een woordvoerder van de gemeente in een verklaring.

De gemeente en provincie gaan met de eigenaar van de grond in gesprek om te zorgen dat de situatie snel veilig wordt. De provincie vraagt de eigenaar bovendien de resten van de boom te verwijderen, want die liggen op grond van de provincie.

Zie ook: Boom waait om en valt op twee passerende auto's

Deel dit artikel