Een van de ruimtes in De Stek. Foto: Ontmoetingscentrum De Stek

Een van de ruimtes in De Stek. Foto: Ontmoetingscentrum De Stek

DUIVEN - Oekraïnse vluchtelingen worden in Duiven opgevangen in Ontmoetingsplek De Stek. De gemeente en Christiaan Vos van De Stek slaan hiervoor de handen ineen. Er is plek voor 24 vluchtelingen, maar voor zij er kunnen wonen moet er nog wel het een en ander gebeuren.

“We hebben De Stek drie jaar geleden betrokken omdat we een plaats willen zijn in het centrum van Duiven waar iedereen welkom is”, zegt Vos. “Daarom willen we nu de vluchtelingen van deze oorlog graag een veilige plek bieden.” Burgemeester Huub Hieltjes is blij dat zijn gemeente in samenwerking met een inwoner iets kan doen. “In onze dorpsgemeenschap zijn al verschillende hulpacties opgezet. Het is goed dat we nu ook als gemeente onderdak kunnen bieden aan een aantal vluchtelingen uit Oekraïne.”

De locatie van De Stek is nu nog niet geschikt voor het huisvesten van mensen. De ruimtes moeten eerst verbouwd worden, zodat ze voldoen aan de eisen voor brandveiligheid, sanitaire voorzieningen en privacy. “De verwachting is dat alles in de laatste week van april klaar is en de locatie dan gebruikt kan worden”, denkt de burgemeester. Vos heeft met de gemeente afgesproken dat de Oekraïners er tot oktober 2022 kunnen wonen.

Deel dit artikel