Nederlanders tanken goedkoop in het Duitse Elten. Foto: ANP

Nederlanders tanken goedkoop in het Duitse Elten. Foto: ANP

BABBERICH - Wie wacht op een fikse prijsverlaging aan de Duitse pomp, moet nog even geduld hebben. Het Duitse plan voor korting op benzine en diesel staat nu pas voor begin juni gepland.

Christian Lindner, de Duitse minister van Financiën, kondigde vorige maand al aan de accijns te verlagen. Daardoor zou benzine 30 cent en diesel 14 cent per liter goedkoper worden.

Plannen wachten nog op goedkeuring

Onze oosterburen mikken voor de prijsverlaging op de zomerperiode, van begin juni tot eind augustus. Dat blijkt volgens onder meer weekblad Der Spiegel uit een conceptwijziging van de wet op energiebelasting. Ook tickets voor de bus en de trein worden dan tijdelijk goedkoper.

Zie ook: Nederland verlaagt benzineprijs, maar Duitsland een stuk meer, hoe kan dat?

De plannen moet nog worden goedgekeurd door het kabinet en de Bondsdag, die bestaat uit leden van de regering van elke deelstaat.

Benzine nu al goedkoper in Duitsland

De afgelopen tijd zijn de prijzen aan de pomp al iets gedaald. Wie net over de grens tankt, betaalt op dit moment zo’n 1,90 euro per liter benzine. Diesel is een paar cent goedkoper.

In ons land ligt vooral de benzineprijs nog wat hoger. Dat terwijl het kabinet op 1 april al een accijnsverlaging doorvoerde. Tot het eind van het jaar krijg je op benzine 17 cent en op diesel 11 cent korting per liter.

Zie ook:

Deel dit artikel