Het gemeentehuis in Westervoort. Foto: RTV Connect

Het gemeentehuis in Westervoort. Foto: RTV Connect

WESTERVOORT - Twee inwoners van Westervoort hebben dinsdag een Koninklijke Onderscheiding gekregen. In het kerkgebouw van de Protestante Kerk kregen Lisa de Leeuw-Willemsen en Jos Booltink ieder een onderscheiding uitgereikt. Zij zijn allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Steun en toeverlaat

Lisa de Leeuw-Willemsen ondersteunt sinds 2003 bij de FNV personen met het invullen van belastingaangifte. De Leeuw-Willemsen is bij de FNV ook gastvrouw bij de werkgroep in Zevenaar en Arnhem. Daarnaast is zij vanaf de start van de wijkraad ’t Hoge Eind in 2004 secretaris. Ze onderhoudt naast dat zij activiteiten organiseert in de buurt ook externe contacten. Vanaf 2013 is mevrouw de Leeuw-Willemsen vrijwilliger bij Stichting Mikado in Duiven. Zij is daar taalcoach. Ook ondersteunt ze bij de stichting inwoners van Westervoort en Duiven bij hun administratie.

Verschillende activiteiten

Jos Booltink was actief bij de voormalig Parochie St. Werenfridus in Westervoort. Vanaf 1980 was hij lid van verschillende werkgroepen en hij was 17 jaar acoliet. Booltink was tussen 1970 en 19980 belangrijk bij de opzet van de pupillencommissie Sportclub Westervoort. Ook was hij jeugdleider bij de sportclub. Booltink is bij de Historische Kring Westervoort suppoost geweest en beheerder van de thuishaven van de Historische Kring Huize Vredenburg. Daar worden onder andere exposities gehouden.

Vanaf 2005 tot 2021 was Booltink (interim-)voorzitter en vrijwilliger bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem, bij de afdeling Westervoort. Hij verrichtte ook bezoekwerk, ondersteunde bij activiteiten en was chauffeur. Onder het voorzitterschap van Booltink is de afdeling uitgebreid met het organiseren van activiteiten. Dit resulteerde in een constante instroom van enthousiaste vrijwilligers en nieuw gasten.

Deel dit artikel