Het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek. Foto: Google Maps

Het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek. Foto: Google Maps

RENKUM - Burgemeester Agnes Schaap heeft dinsdag aan vier inwoners van Renkum een lintje uitgereikt. Alle vier de gelukkigen werden in de ochtend thuis verrast met het goede nieuws. Later op de dag werd in de raadzaal van het gemeentehuis in Oosterbeek het daadwerkelijke lintje uitgereikt.

Iemand die vrijwel zijn hele leven in dienst stelt van de Renkumse muziekvereniging is Henk van Roest, hij is dan ook de eerste die een lintje krijgt. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor de vereniging, die dit jaar vijftig jaar bestaat. In de zomer van 1956 werd hij als achtjarig jongetje lid van het toenmalig Renkums Fanfare Corps. Die ontstond uit een fusie van ‘Renkum’s Fanfare Corps’ en 'Sint Franciscus’. Zestien jaar later was hij een van de drijvende krachten achter de oprichting van de muziekvereniging Eendracht. Naast het maken van muziek was Van Roest van 1972 tot 1980 docent slagwerk en repareerde zelf instrumenten.

Betrokkenheid bij mens, dier en milieu

Ellen Ninaber is dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ninaber is nauw betrokken bij mens, dier en milieu, met het accent op de verbetering van de leefomstandigheden van minder bedeelden in de samenleving. Om dat waar te maken zet zij zich sinds 1999 in als vrijwilliger voor Sterk Wolfheze, waar zij aan de wieg stond van de vacaturebank. Sinds 2017 is zij actief als initiator en coördinator van het project Renkum Helpt. Dat project is vooral gericht op statushouders en minima.

Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze

De inzet van Engelien Heinen voor de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze is niet onopgemerkt gebleven. Daarom krijgt ook zij een lintje. Heinen is binnen de gemeente actief als pastoraal medewerker, organiseert gezamenlijke maaltijden en assisteert tijdens de kerkdiensten. Ook is Heinen sinds 2018 actief als vrijwilliger bij het project Duurzame Stek binnen de wijk Stenenkruis in Oosterbeek, waar zij workshops over het bodemleven en een stekjesmarkt organiseert.

De laatste die de burgemeester dinsdag blij maakt met een Koninklijke Onderscheiding is Henk Berghege. Hij is sinds 2017 vrijwilliger bij de zanggroep van Vilente Molenberg, waar hij dementerende bewoners ophaalt om te gaan zingen. Ook werkte Berghege mee als vrijwilliger aan de realisatie van een sokkel voor de beroemde Sherman Tank ‘Argyle’ en leverde een belangrijke bijdrage aan de bouw van het monument aan de Rijndijk in Driel, ter nagedachtenis van de Royal Engineers en de Royal Canadian Engineers.

Deel dit artikel