Wilma Krijnen krijgt haar lintje opgespeld. Foto: Maarten Lindner

Wilma Krijnen krijgt haar lintje opgespeld. Foto: Maarten Lindner

DOESBURG - Burgemeester van Doesburg Loes van der Meijs-van de Laar heeft vijf vrijwilligers in de gemeente Doesburg verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Zoals gebruikelijk gebeurt dat op de dag voor Koningsdag. De vijf vrijwilligers hebben veel voor de gemeente betekend en werden daarom onderscheiden.

Om tien uur was de burgemeester bij het Stadshotel Doesburg. Daar kreeg Wilma Krijnen- Vermeulen een lintje voor haar grote inzet voor verschillende organisaties in Doesburg. Ze is onder anderen actief bij Stichting Manifestaties Martinikerk, Volkstuindersvereniging Doesburg, DichterbijdeIJssel en filmhuis De Teil, HetHuisDoesburg en Fleurige Kade.

Bekijk hieronder op de beelden van DoesburgTV hoe burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar op bezoek ging bij alle gedecoreerden:

Behoud en bevordering fruitcultuur

Na de uitreiking vertrok de burgemeester op de fiets naar museumtuin ’t Olde Ras, om daar Aron Aalderink een lintje uit te reiken. Hij is beheerder van de museumtuin en zet zich in voor Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur. Hij wil daarmee de fruitcultuur behouden en stimuleren.

Om half elf ging de fietstocht verder naar het stadhuis. Daar werden maar liefst twee lintjes tegelijkertijd uitgereikt: aan Jannie Pastoor en Frans Vierveijzer. Jannie Pastoor vertegenwoordigt Stichting Wonen en Zorg Doesburg, en Frans Vierveijzer is voorzitter van de Stichting Kegelsport Doesburg. Beiden hebben ze veel betekend voor hun clubs.

Als laatste was Frans Hofman aan de beurt. Dit gebeurde wederom in het stadhuis. Frans Hofman is lid van het bestuur bij Stichting Sportclub Doesburg. Ook hij verdiende volgens de Doesburgers een Koninklijke Onderscheiding.

Deel dit artikel