Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Loïs Openda juicht na zijn tweede treffer tegen Go Ahead Eagles. Foto: BSRAgency/Orange Pictures
Loïs Openda lacht na zijn treffers in Deventer. Foto: BSRAgency/Orange Pictures

Loïs Openda lacht na zijn treffers in Deventer. Foto: BSRAgency/Orange Pictures

DEVENTER - Vitesse was zondagmiddag voor de zoveelste keer dit seizoen weer eens afhankelijk van haar spits Loïs Openda. De Belg maakte tegen Go Ahead Eagles twee treffers en hielp zijn club voorbij de ploeg uit Deventer (1-2). "Ik wil altijd de beste zijn", zegt de Belg na afloop.

De eerste treffer in Deventer vierde Openda op acrobatische wijze met een radslag. Na afloop moet de spits er weer om lachen. "Haha, na die goal vond ik het wel mooi om hem speciaal te vieren ik had veel adrenaline in mezelf."

De tweede treffer vierde de aanvaller met het publiek. "Dat was ook mooi om te doen. Ik vond de eerste treffer het mooiste, het was ook een prachtige bal van Domgjoni. Maar de tweede was ook mooi, want die was belangrijk."

Kijk hier hoe trots Loïs Openda op zichzelf is na afloop:

Door zijn treffers kwam Openda op 15 competitietreffers dit seizoen. Dat is er één meer dan Bryan Linssen. Die in het seizoen 2019/2020 14 goals voor Vitesse maakte. Dat was in het afgebroken 'coronaseizoen'. Daarna scoorde geen spits meer zoveel voor Vitesse. "Vijftien doelpunten is ook wel veel voor een spits van Vitesse. Maar ik ben nog niet klaar. Er zijn nog drie wedstrijden en de play-offs. Dus ik wil er meer dan 15 maken. Hoeveel? Dat weet je nooit. Zoveel mogelijk."

Afhankelijk van Openda

Vorig seizoen scoorde Openda 10 doelpunten in 33 wedstrijden. Nu heeft hij er na 31 wedstrijden al vijftien inliggen. En dat terwijl Vitesse in de hele competitie pas 37 keer scoorde. De Belg neemt dus bijna de helft van de doelpunten voor zijn rekening.

"Ik ben belangrijk voor dit team, ja. Maar dat ben ik niet alleen. Iedereen is dat. Ik wil wel altijd de beste zijn op het veld. En dat was ik vandaag met twee goals. Als ik niet scoor, scoort Vitesse inderdaad moeilijker. Maar als ik het team kan helpen met veel goals, doe ik dat."

Loïs Openda juicht na zijn tweede treffer tegen Go Ahead Eagles. - Foto: BSRAgency/Orange Pictures

'Niet te afhankelijk'

Trainer Thomas Letsch was blij met zijn doelpuntenmaker. Hij bevestigt dat zijn ploeg afhankelijk is van Openda. "Als je kijkt naar wie er scoren dit jaar, dan is het vooral Loïs en dan volgen er een paar goals uit standaardsituaties en dan weinig anderen. Helemaal als je kijkt naar hoeveel wij gescoord hebben, zijn wij afhankelijk van Loïs. Maar of we te afhankelijk zijn? Nee, maar wel afhankelijk."

Deel dit artikel