De gemeenteraad van Duiven. Foto: RTV Connect

De gemeenteraad van Duiven. Foto: RTV Connect

DUIVEN - Lokaal Alternatief, DOED en het CDA vormen de nieuwe coalitie in Duiven. De drie partijen hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt voor de komende vier jaar. Belangrijke punten daarin zijn het versnellen van de woningbouw, de verdere transformatie van het sociaal domein en duurzaamheid.

Gemma Tiedink (Lokaal Alternatief) wordt binnen het nieuwe college verantwoordelijk voor duurzaamheid. Onder haar leiding moet Duiven een belangrijke stap zetten in de overgang naar een samenleving zonder afval.

Naast Tiedink worden CDA'er Johannes Goossen en Dominique van Dam (DOED) de wethouders in het college. Goossen wordt verantwoordelijk voor het sociaal domein en Van Dam voor de versnelling van de woningbouw.

Naast de al aangegeven punten, wil de nieuwe coalitie ook investeren in communicatie met de inwoners van de gemeente en burgerparticipatie. De coalitie schrijft in haar persbericht dat dit vorm krijgt door 'steeds in gesprek te gaan met inwoners en de gemeenteraad over welke rol en inbreng inwoners hebben'.

Coalitie zoekt steun bij oppositie

In het streven naar een breed draagvlak voor de plannen hebben Lokaal Alternatief, DOED en het CDA de andere partijen in Duiven uitgenodigd om met hen mee te denken. PRO Duiven en D66 hebben de uitnodiging aangenomen en zijn met de drie partijen in gesprek gegaan. VVD, GroenLinks en de PvdA zijn niet op die uitnodiging ingegaan.

Het coalitieakkoord wordt op 10 mei gepresenteerd in de gemeenteraadsvergadering en dan worden ook de wethouders geïnstalleerd.

Deel dit artikel