De Airborne Wandeltocht is mogelijk ook dit jaar op eigen gelegenheid te wandelen. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

De Airborne Wandeltocht is mogelijk ook dit jaar op eigen gelegenheid te wandelen. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

OOSTERBEEK - De 75-ste Airborne Wandeltocht is dit jaar misschien weer individueel te wandelen. De organisatie van de herdenkingstocht neemt daarover volgende maand een besluit.

De wandeltocht wordt sinds corona dit jaar weer voor het eerst massaal georganiseerd. De organisatie heeft tot nu toe 650 kaarten verkocht en merkt vooral bij de oudere generaties nog terughoudendheid wat betreft grote mensenmassa's. Daarom overweegt de organisatie om het ook dit jaar mogelijk te maken om een kaartje te kopen en in augustus en september de tocht op eigen gelegenheid te lopen.

Tekst loopt door onder de video

Ellen Jager van de organisatie van de Airborne Wandeltocht zegt tegen streekomroep RTV Connect dat de kogel nog niet door de kerk is wat betreft het op eigen gelegenheid afleggen van de wandelroute.

"We onderzoeken of we ook dit jaar weer een alternatieve variant willen organiseren. Dat hebben we vorig jaar voor het eerst gedaan. Toen mochten mensen in de maanden augustus en september op eigen gelegenheid wandelen. We hebben daar zoveel positieve reacties op gekregen dat we aan het kijken zijn of we dat ook dit jaar kunnen aanbieden. We merken vooral bij de oudere generaties nog wat terughoudendheid omdat zij mensenmassa's nog niet direct willen opzoeken."

Volgens Jager zal de 75e editie van het wandelevenement waarschijnlijk de laatste editie waarbij veteranen aanwezig kunnen zijn.

Deel dit artikel