Rijen 13 tot en met 18 van de Theo Bos-tribune zullen tegen sc Heerenveen leeg blijven. Foto: Omroep Gelderland

Rijen 13 tot en met 18 van de Theo Bos-tribune zullen tegen sc Heerenveen leeg blijven. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Een deel van de tribune in het GelreDome-stadion blijft tijdens de wedstrijd van Vitesse tegen sc Heerenveen zondag leeg. Dat gebeurt omdat een onderzoeksbureau heeft geconstateerd dat er een afwijking in de tribunebouw is.

Het gaat om de rijen 13 tot en met 18 op de Theo Bos-tribune, aan de zuidkant van het stadion in Arnhem. In totaal zullen er 900 plekken leeg zijn, naar aanleiding van het onderzoek.

De supporters die hier eigenlijk zouden zitten, hebben 'meer dan voldoende uitwijkruimte op basis van het aantal (niet) verkochte kaarten', zo laat Vitesse weten. De gesloten delen worden zondag met doeken afgedekt.

De afwijking in de tribuneopbouw en de impact daarvan moeten eerst verder worden onderzocht. Het onderzoeksbureau deed onderzoek in GelreDome naar aanleiding van de gebeurtenissen eerder dit seizoen, waarbij in het Nijmeegse Goffertstadion een deel instortte.

Extra maatregelen op Zuid-tribune

De andere tribunedelen en tribunes zijn veilig, daar kunnen supporters gewoon op zondag. Op de overige delen van de Zuid-tribune gelden zondag wel extra maatregelen. Supporters moeten de aanwijzingen van stewards volgen. Mensen mogen niet blijven staan bij de opgangen en dienen direct naar hun plek te gaan.

Vooralsnog geldt deze gedeeltelijke sluiting alleen voor de wedstrijd tegen de Friezen. Het is nog niet duidelijk of dit ook tijdens latere thuiswedstrijden, zoals op 15 mei tegen Ajax, ook zal gelden. Volgens directeur Hèrald van de Bunt van GelreDome moet komende week eerst gekeken worden of er werkzaamheden moeten plaatsvinden en hoe lang dat eventueel zal gaan duren.

Vitesse zegt op korte termijn met een update over de situatie te komen. In afwachting hiervan wordt de losse verkoop van kaarten voor de wedstrijd tegen de Amsterdammers stopgezet.

Concerten popsterren

Of dit gevolgen heeft voor andere evenementen in GelreDome, zoals de concerten van Elton John en Lady Gaga, kan nog geen duidelijkheid worden gegeven, zegt Van de Bunt.

Deel dit artikel