Thomas Letsch.  Foto: Omroep Gelderland

Thomas Letsch. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vitesse zal het tot aan het einde van het seizoen geen gebruik meer kunnen maken van Maximilian Wittek en Yann Gboho. De geblesseerden hebben langer nodig voor hun herstel, zo denkt trainer Thomas Letsch. De hoofdcoach zal hen dus opnieuw vervangen voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. De wedstrijd die voor Vitesse nergens meer over gaat.

Door de 2-1 overwinning vorige week in Deventer tegen Go Ahead Eagles, plaatste de Arnhemse ploeg zich voor de play-offs om Europees voetbal. Drie wedstrijden voor het einde van het seizoen. Daardoor staat er voor Vitesse weinig meer op het spel en zijn de komende drie wedstrijden een soort oefenwedstrijden voor de play-offs. Maar als het aan de Duitse trainer Thomas Letsch ligt, wil hij die wedstrijden niet als oefenpotjes bekijken.

"Wij willen zesde blijven in deze competitie. Het gaat namelijk om veel geld. Als we zesde worden kunnen we meer televisiegeld krijgen. Daarnaast is zesde worden op de ranglijst beter dan zevende worden. En tot slot ga je fijner de play-offs in als je wint. Dus het seizoen is zeker nog niet afgelopen voor ons", stelt de trainer.

Manhoef gaat niet keepen

Toch zou de trainer kunnen denken aan wat experimenten. Spelers die weinig gespeeld hebben, zouden nu de kans kunnen krijgen. "Maar dat doen we niet. We gaan niet experimenteren. We gaan niet bijvoorbeeld Manhoef in een keer als keeper opstellen. Het gaat erom dat we de komende wedstrijden winnen en dus spelen we met het team waarmee die kans het grootst is. Het is ook niet eerlijk voor de andere ploegen als wij gaan experimenteren op het veld."

Motiveren is volgens de trainer ook niet nodig. "Het is toch ons werk om te voetballen? En wij hebben het beste werk van de wereld. Het zou erg zijn als je dan niet meer gemotiveerd kan zijn. Er is toch niks mooiers dan voetballen en winnen. Ja, natuurlijk is dit seizoen lang voor ons en sommigen zijn misschien bezig met hun toekomst, maar we zijn absoluut gemotiveerd."

Einde seizoen

Er zijn in ieder geval twee spelers die zich al wel kunnen gaan richten op het volgende seizoen. Dat zijn Maximilian Wittek en Yann Gboho. Beide spelers zijn geblesseerd en keren waarschijnlijk niet meer terug dit jaar. "Daar reken ik niet meer op, ik ga ervan uit dat het voor hen einde seizoen is", stelt de trainer. Ook Dominik Oroz zit nog altijd niet bij de selectie, de verdediger is nog altijd om dienstplichtredenen in Oostenrijk. "Ik reken de komende weken niet meer op hem. Als hij er is, is het prima. Als hij er niet is, dan niet", zegt Letsch enigszins geïrriteerd over de situatie.

Wel keert Nikolai Baden Frederiksen terug in de selectie. De Deen was geblesseerd aan zijn enkel. "Hij zal weer bij de selectie zitten, maar zeker niet beginnen. Dat is te vroeg."

Riechedly Bazoer is geschorst na zijn gele kaart tegen Go Ahead Eagles. Enzo Cornelisse staat op zijn plek in de achterhoede.

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Cornelisse, Rasmussen; Dasa, Bero, Tronstad, Domgjoni, Manhoef; Openda en Grbic (Buitink).

Deel dit artikel