Vitesse-trainer Thomas Letsch wil beter Vitesse. Foto: Omroep Gelderland

Vitesse-trainer Thomas Letsch wil beter Vitesse. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vitesse gaf zondagmiddag wederom niet thuis. In het duel met Heerenveen gingen de Arnhemmers met 1-2 onderuit en het voetbal was weer matig. "Als we Europa in willen, moet het veel beter", stelt trainer Thomas Letsch.

De trainer stapt met de pest in zijn lijf van het veld. "Dit resultaat zegt dat het weer niet goed genoeg was vandaag. Het spel niet, maar ook het resultaat niet. We hadden 70 minuten niks te vrezen, maar daarna werden zij in de omschakeling gevaarlijk. We verdedigden het laatste kwartier echt heel slecht en nodigden Heerenveen uit om te scoren. Dat besliste het duel", stelt de Duitser.

Het was voor Vitesse alweer de negende thuiswedstrijd die verloren ging dit seizoen. Dat zegt dat de Arnhemmers in huis vooral teleurstellen. "En weer was het niet nodig om te verliezen", stelt de trainer. "In deze fase van het seizoen gaat het niet alleen om goed voetbal spelen, maar ook om winnen. Als we vandaag hadden gewonnen met slecht voetbal, dan was er geen probleem. Maar nu is er een combinatie van slecht voetbal en een slecht resultaat. Dat is wel problematisch."

'Niet in de beste vorm'

De vorm van de Arnhemmers is ook heel matig. "Ja, als je weer verliest thuis, dan kun je wel stellen dat we niet in de beste vorm zijn. Nee, ik maak me geen zorgen, maar je wil wel een goed gevoel hebben richting de play-offs. die heb je nu niet. We moeten echt een ander niveau gaan halen tegen Fortuna Sittard (woensdag, red.) en Ajax (zondag, red.). Als we naar Europa willen, moet het echt veel beter", besluit de trainer.

Deel dit artikel