Remco en Saskia hebben last van hun tijdelijke buren. Foto: Omroep Gelderland

Remco en Saskia hebben last van hun tijdelijke buren. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Het Arnhemse echtpaar Remco en Saskia van Krieken lijkt aan het langste eind te trekken in de strijd tegen een pandjesbaas die het rijtjeshuis naast hen verhuurt. Daar wonen tijdelijke arbeidsmigranten die ernstige stank- en geluidsoverlast veroorzaken.

De overlast was de afgelopen maanden reden voor Remco en Saskia om meerdere klachten in te dienen bij gemeente Arnhem. Het rijtjeshuis naast hen wordt verhuurd door uitzendbureaus voor arbeidsmigranten. Het echtpaar is inmiddels verwikkeld in een strijd met de pandjesbaas die het pand verhuurt, vastgoedontwikkelaar Zandvliet & Verlouw.

Zie ook: Van het kastje naar de muur: Remco en Saskia's strijd tegen een pandjesbaas en tijdelijke buren

De gemeente Arnhem heeft nieuwe, strenge regels voor kamerverhuur. Toch vond het echtpaar lang geen gehoor. Er leek sprake van overgangsrecht: als de verhuurder al kamers verhuurde vóór de nieuwe regels, mocht hij daarmee doorgaan.

Huurders eruit

De pandjesbaas kreeg op een hoorzitting kans om te bewijzen dat dit het geval was. Dat lukte niet: er werd vervolgens een dwangsom opgelegd, de huurders moesten eruit. Zandvliet & Verlouw tekende daarop bezwaar aan. Die is nu ongegrond verklaard door de bezwaarschriftencommissie.

Het betekent voor het echtpaar Van Krieken mogelijk het einde van een zenuwslopende tijd, al heeft de huisbaas nog tot midden juni om in beroep te gaan. “We zijn zo blij”, zegt Remco. Hij en zijn vrouw hopen dat er nu rust komt.

Het is een hele lange en zware tijd geweest

Maar zover is het nog niet. “De overlast ging dit weekend nog door. Sinds begin april hebben we tien meldingen van stankoverlast en lawaai gemaakt.”

Of de tijdelijke arbeidsmigranten daadwerkelijk vertrekken is nog even afwachten. Of het verbod op kamerbewoning gehandhaafd wordt ook. Toch zijn Remco en Saskia al blij. “Je moet blijven vechten. Het is een hele lange en zware tijd geweest.”

Zie ook: Kamerhuurders geven herrie en wietstank: 'De gemeente laat ons in de steek'

Deel dit artikel