Duivense wethouders verliezen al vertrouwen voordat ze zijn benoemd. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

Duivense wethouders verliezen al vertrouwen voordat ze zijn benoemd. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

DUIVEN - De nieuwe wethouders die dinsdagavond zijn aangesteld in Duiven lopen al een deuk in vertrouwen op nog vooraf aan hun benoeming. De VVD vindt het concept coalitieakkoord te vaag en stelde voor om de benoeming van de wethouders van de agenda te halen: "Ga eerst terug naar de onderhandelingstafel."

Volgens de VVD is het concept-coalitieakkoord veel te wollig geschreven en is het helemaal niet duidelijk hoe de portefeuilleverdeling gaat zijn. De partij miste concrete doelen en vroeg zich bijvoorbeeld af welke wethouder er verantwoordelijk gaat zijn voor de financiën. "Er ligt een concept-coalitieakkoord waarbij het niet duidelijk is wat er verwacht wordt van deze drie beoogd wethouders. Ik heb dan ook voorgesteld om even te wachten tot dat wel duidelijk is."

Tekst gaat verder onder de video.

Wethouder financiën

Volgens de VVD-voorman is het raar dat de wethouders benoemd worden, zonder dat duidelijk wordt wie welke taken krijgt. "Bijvoorbeeld financieren. Wie gaat dat doen? Daar krijgen we geen antwoord op. Het is een beetje raar dat je eerst iemand aanneemt voor een taak en dan daarna pas gaat bepalen wat die gaat doen."

Ook de andere oppositiepartijen PvdA, ProDuiven en GroenLinks zijn kritisch en missen inhoud bij het concept coalitieakkoord. "Dat stuk is geen stevige basis voor de beoogd nieuwe coalitie van Lokaal Alternatief, DOED en CDA", meent ook Jasper Walraven van de PvdA. Hij spreekt van 'amateurisme'. Uiteindelijk haalde het voorstel het niet en zijn de wethouders alsnog geïnstalleerd.

Deel dit artikel