Bij het lied hoort natuurlijk ook een videoclip. Foto: Sjoerd Geurts

Bij het lied hoort natuurlijk ook een videoclip. Foto: Sjoerd Geurts

GROESSEN - Voor hun 125-jarig jubileum geeft schutterij EMM hun geliefde gemeente een lied cadeau genaamd ‘Dit is Groesse’. Het jubileum is in totaal twee jaar uitgesteld, maar in het weekend van 14 en 15 mei vindt het dan toch plaats. Tijdens de populaire kermis zal orkest Kaliber, in samenspel met de schutterij, het lied om tien uur ’s avonds presenteren.

Sjoerd Geurts was deel van de liedcommissie, en werkte ook mee aan de videoclip. "Het nummer hebben wij opgenomen in Studio 60 in Didam. Daarvoor hebben wij audities gehouden onder de leden van de schutterij." Twee jaar geleden wilde de schutterij iets bijzonders doen voor hun 125-jarig jubileum en orkest Kaliber had daarvoor al een opzetje. "Wij zijn toen verder gaan borduren op dat opzetje. We hebben onder anderen de tekst veranderd naar het Liemers dialect. Zelf heb ik gelukkig alleen op de achtergrond, buiten de microfoon meegezongen."

Beluister hieronder het interview met Sjoerd Geurts:

Liedpresentatie

Officieel wordt het lied op de avond van 14 mei gepresenteerd. "Tijdens de kermis die in Groessen erg populair is, zal het orkest samen met de schutterij een optreden geven. Zondag gaan we dan door met de viering. Er komen ongeveer duizend schutters vanuit het hele land naar Groessen, ze zullen dan verschillende schuttersactiviteiten uitvoeren."

Deel dit artikel