De mannen uit Renkum, Heelsum en Wageningen maakten op slinkse wijze bankpassen buit. Foto: Pexels

De mannen uit Renkum, Heelsum en Wageningen maakten op slinkse wijze bankpassen buit. Foto: Pexels

RENKUM - De politie heeft woensdagmorgen drie mannen van 18 en 19 jaar uit Renkum, Heelsum en Wageningen aangehouden voor het oplichten van bejaarde slachtoffers uit het hele land. De drie deden zich voor als bankhelpdeskmedewerkers.

Slachtoffers tussen de 75 en 85 jaar uit onder meer onze provincie raakten zo 70.000 euro kwijt. De politie heeft de woningen van de verdachten doorzocht en nam daar grote hoeveelheden luxe spullen, merkkleding, veel contant geld, een voertuig en diverse mobiele telefoons in beslag.

De politie deed maandenlang onderzoek voor de aanhouding van het drietal. De drie worden verdacht van betrokkenheid bij veertien zaken van bankhelpdeskfraude.

Bankpassen buitgemaakt

Eind oktober 2021 kwam de eerste melding van een slachtoffer binnen. Nep-bankmedewerkers belden de slachtoffers dat het geld op hun bankrekening niet meer veilig stond en dat er een nieuwe bankpas aangevraagd moest worden. Tijdens het telefoontje hoorden de slachtoffers dat hun bankpas opgehaald zou worden door een medewerker van de bank. Vervolgens werden met die passen grote bedragen gepind.

De veertien zaken speelden tussen oktober 2021 en maart 2022.

Zie ook:

Deel dit artikel