Tonnie Berentsen. Foto: Omroep Gelderland

Tonnie Berentsen. Foto: Omroep Gelderland

HEELSUM - Het is weer nagelbijten voor de koks in Nederland. De uitreiking van de jaarlijkse Michelinsterren is deze maandag in het DeLaMar theater in Amsterdam. Ook in Heelsum, bij restaurant De Kromme Dissel, is het na vijftig jaar nog altijd spannend.

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum is recordhouder Michelinster in Nederland. Ze hebben 'm al sinds 1971, maar volgens chefkok Tonny Berentsen is het nog ieder jaar spannend. "Je durft er nooit van uit te gaan. En een week van tevoren word ik toch altijd weer zenuwachtig."

50 jaar + 1

Vorig jaar zouden ze hun vijftigjarig jubileum van de Michelinster hebben. "De bedoeling was dat we er met het hele team naartoe zouden gaan", zegt Berentsen. "En dan zouden we ook op het podium komen met het hele team en dan dansen natuurlijk!"

Maar ja, dat feestje ging helaas niet door; alles moest online. Hoe het dit jaar gaat, weet Berentsen nog niet. "Het zou dit jaar natuurlijk 50 jaar + 1 zijn, maar ik weet nu nog niet of er iets speciaals gaat gebeuren. We gaan dit jaar niet met het hele team. Ik ga met onze maître (hoofd van de bediening, red.) Ronnie Brouwer."

Maar spannend is het ieder jaar. Hij durft nu dan ook nog niet te speculeren of ze hun ster behouden. "Het blijft spannend. Je wil die ster behouden. Het is net als wanneer je speelgoed geeft aan een kind. Je wil niet dat het je weer afgepakt wordt natuurlijk!"

Deel dit artikel