Het politieonderzoek in Beneden-Leeuwen. Foto: Omroep Gelderland

Het politieonderzoek in Beneden-Leeuwen. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Tegen de 43-jarige verdachte Werner van de V. uit Tiel is 12 jaar cel geëist. De man wordt verdacht van doodslag op zijn vriendin Carolien april 2020 in Beneden-Leeuwen. De vrouw werd door het ambulancepersoneel dood aangetroffen nadat de twee dagenlang grote hoeveelheden drugs hadden gebruikt.

De hoeveelheid GHB die bij Carolien in het bloed is aangetroffen, is vaker te vinden bij iemand die is overleden dan bij iemand die nog leeft. Toch gaat het Openbaar Ministerie uit van doodslag, omdat er ook letsel op het lichaam is aangetroffen. Dat wijst op geweld.

Gedrag roept vragen op

Ook het gedrag van de verdachte roept veel vragen op. De verdachte had in de gaten dat het niet goed ging met zijn vriendin. Er zat veel tijd tussen het bellen van de huisarts, waar een voicemail aanstond en het bellen van 112. Tussen de telefoontjes zat veertig minuten. In de tussentijd heeft Van de V. Carolien schone kleren aangetrokken en het bed verschoond.

Er was een wasmachine aangezet. Volgens de verklaring van de verdachte heeft hij dat gedaan voor de waardigheid van Carolien. Hij zou voor de familie willen verbloemen dat ze drugs zou gebruiken. De verwondingen kon hij verklaren omdat hij zijn vriendin stevig zou hebben vastgepakt. Ze zou spasmen hebben gehad door het drugsgebruik.

Volgens de Officier van Justitie is dat geen goede verklaring voor de heftigheid van de verwondingen. Volgens het OM moet de verdachte vrijgesproken worden van moord, omdat voor planning van het misdrijf geen aanwijzingen zijn. De uitspraak in de zaak is 19 juli.

Zie ook:

Deel dit artikel