Archiefbeeld Omroep Gelderland - Intocht van Airborne Wandeltocht 2019. Foto: Archiefbeeld Omroep Gelderland - Intocht van Airborne Wandeltocht 2019

Archiefbeeld Omroep Gelderland - Intocht van Airborne Wandeltocht 2019. Foto: Archiefbeeld Omroep Gelderland - Intocht van Airborne Wandeltocht 2019

OOSTERBEEK - De 75ste Airborne Wandeltocht kan dit jaar tóch niet meer individueel worden gewandeld door de deelnemers. Tijdens de coronapandemie konden deelnemers de route van de herdenkingstocht individueel afleggen op een zelf gekozen moment. Het gaf deelnemers de kans om de herdenkingstocht te wandelen zonder zich tussen de mensenmassa’s te hoeven begeven.

De organisatie overwoog eerder om wandelaars ook tijdens de editie van 2022 de kans te geven om de tocht op eigen gelegenheid af te leggen. Daar ziet men nu vanaf. De bekende wandeltocht is elk jaar op de eerste zaterdag in september om zo de Slag om Arnhem te herdenken.

Kaartverkoop loopt nog niet storm

De verkoop van kaarten loopt na de coronapandemie nog niet storm. Er zijn tot nu toe 2600 startkaarten verkocht aan deelnemers. Volgens Ellen Jager van de Airborne Wandeltocht is dat nog geen reden tot zorg.

"Tot nu toe zijn er voor de wandeltocht 2600 kaarten verkocht. Dat klinkt als heel weinig als je er vanuit gaat dat er straks weer zo’n 33.000 tot 34.000 deelnemers over de finish komen. Het is voor ons alleen niet teleurstellend, want we weten dat we pas in augustus en eigenlijk ook echt in de laatste week nog een megagroei gaan maken.”

De finishboog is traditiegetrouw twee maanden vooraf aan de wandeltocht opgebouwd bij het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek.

RTV Connect blikt met de organisatie alvast vooruit naar de herdenkingswandeltocht. Kijkt u hier naar de video:

Deel dit artikel