Wachten op de regiotaxi: deze dame plande haar doktersbezoek veel te ruim en moet veertig minuten wachten. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

Wachten op de regiotaxi: deze dame plande haar doktersbezoek veel te ruim en moet veertig minuten wachten. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

ARNHEM - Tropische temperaturen zorgen voor veel gepuf en gekreun: zó slaan Arnhem, Duiven en Groessen zich door de extreme temperaturen heen.

Terwijl veel mensen vrij zijn vanwege de extreem hoge temperaturen, moeten verkeersregelaars in Arnhem toch 'gewoon' aan het werk op het hete asfalt. Verkeerslichten moeten ook gewoon worden gerepareerd, hoge temperaturen of niet. En dus staan mannen met een schep gewoon in de grond te graven dinsdagochtend. Ook worden tot het middaguur de Arnhemse plantsoentjes nog altijd geschoffeld.

Bij de kassen van Kwekerij Van Tilburg in Groessen ligt het werk na 12:00 uur ook stil. In de kassen waar hortensia's worden gekweekt lopen de temperaturen te hoog op om te kunnen werken. "Anders is het gewoon niet uit te houden", vertelt Marco van Tilburg. Hij leidt streekomroep RTV Connect door de extreem warme kassen.

In het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo kijken de neushoorns vroeg in de ochtend vreemd op. Een giertank vult een modderpoeltje, maar of de dieren daar zin in hebben is nog maar de vraag. De dieren krijgen het modderbadje aangeboden, omdat zij zelf niet kunnen zweten.

Kijkt u hier naar de reportage over hoe men zich in Arnhem, Duiven en Groessen door de warme temperaturen worstelt:

Ouderen in Duiven moeten soms toch gewoon naar de huisarts en trotseren de warmte.

Deel dit artikel