Vader en dochter zijn nagekeken in een ambulance. Foto: Jordi Deckert

Vader en dochter zijn nagekeken in een ambulance. Foto: Jordi Deckert

ZEVENAAR - Grote paniek woensdagmiddag bij zwemplas De Breuly in Zevenaar. Een vader en dochter dreigden daar te verdrinken. Dankzij twee alerte omstanders kunnen ze het navertellen.

Een meisje van buitenlandse komaf was te ver het water ingegaan. Ze ging een paar keer kopje onder omdat ze niet kon zwemmen. Haar vader probeerde haar te redden, maar ook hij kwam in de problemen.

'Ik ben erin gedoken'

Dave zag het allemaal gebeuren. "Op de kant hoorde ik een hoop geschreeuw en een hoop gedoe, maar eigenlijk gebeurde er niet zo heel veel. Dus ik heb mijn fiets heel snel neergezet en mijn tas neergegooid en ben erin gedoken."

Hij greep het meisje, maar vader klampte zich ook aan hem vast. "In pure paniek. Je zag het in zijn ogen. Ze konden allebei niet zwemmen", blikt Dave terug. "Sarah was er gelukkig ook. Die heeft het meisje gepakt", gaat hij verder terwijl hij naar een vrouw naast hem wijst.

Erg geschrokken

Beiden zitten inmiddels weer rustig aan de waterkant, maar zijn er toch wel erg van geschrokken. Dave: "Ik moet nog even verwerken wat er is gebeurd. Dat gaat allemaal zo snel, maar je hebt maar één doel en dat is ze allebei naar de kant halen."

En dat laatste was nog niet zo makkelijk, vertelt Sarah. "Je denkt: zo'n meisje, dat doe ik wel even. Maar ik was naderhand heel erg moe. Ik ben nu nog aan het shaken."

Na de reddingsactie zijn vader en dochter nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.

Kijk naar een interview met Dave en Sarah:

Deel dit artikel