Zorgen bij de supporters van Vitesse over heikele kwesties. Foto: Orange Pictures

Zorgen bij de supporters van Vitesse over heikele kwesties. Foto: Orange Pictures

ARNHEM - Onvrede overheerst bij de achterban van Vitesse. De supporters missen duidelijkheid en hekelen de in hun ogen gebrekkige communicatie. De directie beraadt zich op een reactie.

Wat is de stand van zaken bij Vitesse rond een mogelijke overname van nieuwe investeerders? Komen er nog versterkingen in de selectie en wat is de sportieve doelstelling van de Arnhemse club voor het komend seizoen? Kortom, wat kunnen de fans concreet verwachten?

Het zijn vragen die honderden supporters van Vitesse elkaar al weken stellen. Ze maken zich zorgen over de toekomst. Voorzitter Roderik van Veelen heeft daarom de directie een mail gestuurd en vervolgens ook zijn achterban geïnformeerd.

Gebrekkige communicatie

Hij wacht nu op een reactie van de clubleiding. Van Veelen vraagt Vitesse om opheldering. Hij concentreert zich op drie hoofdpunten. Ten eerste wordt de communicatie 'gebrekkig' genoemd met betrekking tot de overname. De Rus Valery Oyf schold Vitesse eind juni een schuld van ruim 150 miljoen euro kwijt. Voor Vitesse was dat goed nieuws, maar vervolgens bleef het stil hoe het proces nu verder gaat.

Dramatische reeks in voorbereiding

Ten tweede noemt de supportersvereniging de staat van de selectie 'zorgelijk' en tot slot wordt gesproken van een 'dramatische reeks' in de voorbereiding van Vitesse. "Dat moet en kan beter", stelt Van Veelen die voorlopig nog niet uitgebreid met de media wil praten over de heikele kwesties.

Hij wil wel een korte reactie geven. "Ik vind dat er eerst een gesprek met Vitesse moet plaatsvinden, maar ik moest deze handschoen wel oppakken richting onze achterban als er zoveel over wordt gepraat. Wij zijn als bestuur immers de spreekbuis tussen de supporters en de club."

Onrust bij supporters

Van Veelen benadrukt dat het om duidelijkheid gaat. "Kijk, als we middenmoot moeten gaan spelen, laat dat dan weten. Dan is het ook oké, maar nu weten we het niet en wordt het zelf ingevuld door de supporters. Dat zorgt weer voor onrust."

Deel dit artikel