Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Boeren hebben donderdagavond omgekeerde vlaggen opgehangen. Foto: Luciano de Graaf
Boeren stichten brand langs de A30.  Foto: Persbureau Heitink

Boeren stichten brand langs de A30. Foto: Persbureau Heitink

LUNTEREN - Boeren hebben donderdagavond op een veldje langs de A30 bij Lunteren hooibalen en andere spullen in brand gestoken. Ook langs de A1 bij Terschuur stond een groep trekkers. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

Een verslaggever ter plaatse zag ongeveer vijftien trekkers en tientallen omstanders in de berm aan de Brinkhofweg. De brand werd rond 20.30 uur gemeld waarna de brandweer met twee voertuigen uitrukte. De rookwolken waren van grote afstand te zien. Ter plekke bleek het te gaan om een protestactie van boeren.

Update: Een woordvoerder van de politie laat weten dat er ruim dertig mensen langs de snelweg stonden. "Er waren een aantal brandjes die door de brandweer zijn geblust. De sfeer was verder goed en collega’s hebben mensen aangesproken waarna ze zijn vertrokken. Er zijn geen boetes uitgedeeld, wel zijn er gegevens genoteerd", besluit de woordvoerder.

Kijk naar dronebeelden van de brand langs de A30:

Ook heeft een groep boeren langs de A1 bij Terschuur gedemonstreerd met trekkers, meldt een videocorrespondent. De groep zou een berg met afval in brand hebben gestoken. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brand te blussen.

Langs de Deventerstraat en de Rijksstraatweg tussen Apeldoorn en Teuge hebben mensen gisteren een omgekeerde vlag aan de lantaarnpalen gehangen.

Boeren hebben donderdagavond omgekeerde vlaggen opgehangen. - Foto: Luciano de Graaf

Een week geleden waren er ook al protestacties waarbij brand werd gesticht, onder meer langs afritten van de A1, A30, A28 en A50.

Zie ook: Boerenprotesten: brandjes en afvaldumpingen op snelwegen

Deel dit artikel