Het is druk op het podium tijdens het Spikker's festival. Foto: RTV Connect

Het is druk op het podium tijdens het Spikker's festival. Foto: RTV Connect

ZEVENAAR - Cowboylaarzen aan en dansen maar: het Spikker's Country & Western festival in Zevenaar is begonnen. Het is een festival voor de echte liefhebber, waarbij de country- en westernmuziek centraal staat. Van vrijdag tot en met zondag kunnen de bezoekers een dansje wagen.

Zevenaar heeft in totaal dit weekend drie podia waar het festival te vinden is. Het hoofdpodium is op 6 en 7 augustus te vinden op het Raadhuisplein. Twee kleinere podia bevinden zich in de Weverstraat en op Muldershof. De Zevenaarse Jacky Wiggers-Auburg is de hele zaterdag te vinden bij het hoofdpodium: “Hier zitten veel bekenden van mij, zo kan ik samen met ze dansen.” Het zijn allemaal liefhebbers die door de stad lopen, waarbij dan ook meer dan de helft wel zijn cowboylaarzen of andere klederdracht uit de kast heeft gehaald. Volgens Wiggers-Auburg gebeurt het niet zo vaak meer dat mensen klederdracht aan hebben tijdens het dansen. “Bij mijn club hebben we alleen met optredens een sjaaltje bijvoorbeeld, dat zorgt ook voor eenheid.” Ongeveer de helft van de bezoekers van het festival heeft toch iets met western-sferen uit de kast getrokken.

Er gaat nog wel eens wat mis

Elk nummer dat gespeeld wordt door een band of DJ heeft een speciale dans. “De meeste docenten hebben een lijst met de populairste nummers en daar wordt dan een dans op gemaakt, vertelt Wiggers-Auburg. “Hoe bekender een nummer, hoe drukker het op het podium wordt”, lacht ze. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle dansers op het podium in een geheel de dans uit kunnen voeren, maar dat gaat nog wel eens mis. “Tuurlijk, dat gaat wel eens mis, ik ben linedance-docent en ik maak ook nog wel eens fouten,” grinnikt de Zevenaarse.

Benieuwd naar het Spikkers festival? Bekijk hieronder de reportage:

Deel dit artikel