International Manu Richardson uit Sint Maarten in het shirt van Westervoort. Foto: Omroep Gelderland

International Manu Richardson uit Sint Maarten in het shirt van Westervoort. Foto: Omroep Gelderland

WESTERVOORT - Sportclub Westervoort heeft komend seizoen een echte international in de gelederen: Manu Richardson uit Sint Maarten. De middenvelder is pas 20, maar kwam al twaalf keer uit voor de nationale ploeg van Sint Maarten. Zondagochtend speelde hij zijn eerste wedstrijd voor Westervoort.

"Het was leuk, maar ook erg zwaar vanwege de hitte", zegt Richardson. Vorig seizoen speelde de Arnhemmer nog voor eersteklasser VUC in Den Haag, maar is vanwege de reisafstand in Westervoort terecht gekomen. "Ik vind het hier geweldig", zegt Richardson. "Het voelt als thuis." Richardson voelt een sterke band met het team. "Dat kan niemand ons afnemen. Ik vind het echt geweldig."

'Voor een trainer de ideale speler'

Trainer Wim Bleijenberg is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Het was een hele verassing dat hij hier wilde komen voetballen. Vorig jaar heeft hij al een half jaar meegetraind, maar konden we hem helaas nog niet overschrijven."

Volgens Bleijenberg is Richardson een slimme speler die op het juiste moment op de juiste plek staat. "Hij is atletisch, snel en heeft een goede basisconditie. In mijn beleving kan hij in meerdere posities uit de voeten", aldus Bleijenberg. "Voor een trainer de ideale speler."

Westervoort promoveerde afgelopen seizoen naar de derde klasse. "We hebben voor komend seizoen een ruime en goede selectie", zegt Bleijenberg. Mede door Richardson verwacht de trainer dat Westervoort een stabiele derdeklasser zal worden. "We gaan meedoen in de middenmoot, maar niet hoog van de toren blazen."

Hogere ambities

De Sint Maartense international heeft zichzelf als doel gesteld om veel speelminuten te maken bij Westervoort. "Maar ik hoop ook op een nieuw kampioenschap voor het team", zegt Richardson.

Richardson heeft zelf meer ambities en droomt uiteindelijk om op een hoger niveau te spelen. "Mijn droom, sinds ik vijf jaar oud was, is om een professioneel voetbalspeler te worden. Dat is nog steeds mijn droom en daar vecht ik voor", aldus Richardson. Of dat het Arnhemse Vitesse wordt of wellicht een andere eredivisieclub in Nederland weet Richardson niet. "Het maakt mij niet uit, als ik maar kan spelen."

'Benieuwd hoe het uit gaat pakken'

De trouwe supporters in Westervoort zijn gecharmeerd van de nieuwe aanwinst, maar zijn ook nieuwsgierig naar zijn prestaties. "Ik ben benieuwd hoe het allemaal uit gaat pakken", zegt één van de supporters. "Als hij meerwaarde heeft voor het team is hij van harte welkom", zegt een andere supporter.

Ook trainer Bleijenberg ziet dat het wat los maakt binnen de club. "Je merkt dat er veel aandacht voor is en het wordt opgepikt. Maar we moeten er niet te veel nadruk op leggen. Hij wil hier lekker komen voetballen en dat is het allerbelangrijkst", aldus Bleijenberg.

Deel dit artikel