Lead Image 1:
Lead image TXT 1: 'Dit is heel droevig', supporters Vitesse met pijn in het hart naar stadion. Foto: Omroep Gelderland
Arthur en Timo. Foto: Omroep Gelderland

Arthur en Timo. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Vitesse-supporters gaan met pijn in het hart naar stadion GelreDome. De Arnhemse club verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen en zaterdagmiddag kwam daar de derde nederlaag bij. En dat komt hard aan bij de supporters.

Vitesse heeft na drie wedstrijden geen enkel punt gesprokkeld en al twaalf goals tegen gehad in de competitie. Nog nooit kwam dat voor. "Dit is heel droevig. Vooral als je het verschil bekijkt met vorig jaar", vertelt Arthur Wijman. "Of ik nog met plezier ga? Ik heb er wel over nagedacht of ik nog een seizoenkaart moest nemen, maar je gaat in goede en slechte tijden. Maar ja, we staan met nul punten strak onderaan. Dat is niet des Vitesse."

'Ik houd mijn hart vast'

En dat doet de supporter dan ook pijn. "Ja, maar ik snap het wel hoor. Dat we door de lopende overname minder mogelijkheden hebben om spelers aan te trekken. Maar ik houd mijn hart vast. Ik denk niet dat het voor 31 augustus nog goed gaat komen, ik denk eerder aan de tweede seizoenshelft. En ja, dan kan zo'n half jaar heel lang zijn. Maar we gaan gewoon netjes elke week hoor."

'We gaan PEC Zwolle achterna'

Ook supporter Theo van Baal (niet de stadionspeaker, red.) gaat met minder plezier. "Het is wel een heel zwak Vitesse, hè? Ik ben dan wel opgegroeid met deze club, dus je gaat wel weer. Maar het is niet leuk, nee."

En dus zijn er zorgen. "Ja, ik denk dat we PEC Zwolle achterna gaan." Daarmee doelt Van Baal op een degradatie. "Dan wordt het nog beroerder hier bij de club, dus we moeten hopen dat er snel wat verandert."

Leeg stadion

Veel supporters lijken ook thuis te blijven, want met bijna 11.000 man was het GelreDome matig gevuld. "Maar dat is het Arnhemse publiek, hè?", zegt Van Baal. Het is al jaren nooit meer dan half vol geweest." Theo Scholten, die naast Van Baal zit, vult hem aan. "Het is heel rustig. Het zou gezelliger zijn als wat meer mensen gaan. Je gaat toch voor een leuke middag."

'Dit is heel droevig', supporters Vitesse met pijn in het hart naar stadion - Foto: Omroep Gelderland

Theo Scholten gaat nog wel. "Maar het is inderdaad niks. Je loopt al het stadion binnen met de gedachten: wordt het 0-3 of 0-4 voor de tegenstander vandaag. Voorheen was dat anders. Ik maak me nu nog geen grote zorgen, want met een nieuwe eigenaar komen er centen en komt het op den duur wel goed."

'Altijd beter dan voor de televisie'

Hoewel het voor de Vitesse-supporters nu door een zure appel heen bijten is, moet het wel goed gaan komen, hopen de jongere fans. "Ik houd zeker hoop, zegt de 13-jarige Koen. We hebben al een nieuwe keeper en er komen nog meer transfers aan. Ik denk dan aan de winterstop, het wordt nog een half jaartje doorbijten. Nu is het even niet fijn om te zien, maar het kan ook in één keer wel weer goed gaan."

Timo vult hem aan. "Je gaat nu met iets minder plezier, maar ik vind de sfeer in het stadion nog wel leuk. Het is altijd beter met deze sfeer dan voor de televisie."

Toch weet ook hij dat Vitesse een heel zwaar seizoen tegemoet gaat. "Nul punten uit drie wedstrijden is een hele slechte start en je moet nog tegen hele goede clubs. Dan wordt het wel heel lastig om naar boven te klimmen. Maar ik hoop dat we met andere spelers wat meer gaan winnen."

Deel dit artikel