Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Thomas Letsch geeft aanwijzingen. Foto: Jesper Giesen
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Kjell Scherpen debuteert bij Vitesse. Foto: Jesper Giesen
Teleurstelling bij Enzo Cornelisse. Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Teleurstelling bij Enzo Cornelisse. Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

ARNHEM - Vitesse beleeft een hele slechte seizoensopening, ook thuis tegen sc Heerenveen heeft de ploeg van Thomas Letsch de negatieve lijn niet kunnen ombuigen. In het eerste duel van Kjell Scherpen als keeper verloor de ploeg ruim van Heerenveen. Door de nederlaag is Vitesse ook na drie speelrondes de rode lantaarndrager.

Thomas Letsch had voor aanvang besloten dat het tijd was voor verandering. Met Kjell Scherpen is afgelopen week de gezochte keeper gehaald en dat was voor de hoofdtrainer direct aanleiding om de lange sluitpost een basisplaats te geven. De andere wijziging in de opstelling was wel noodgedwongen, door een schorsing was Sondre Tronstad niet inzetbaar. Zijn vervanger was Tomas Hajek.

Thomas Letsch geeft aanwijzingen - Foto: Jesper Giesen

Prullenbak

Op voorhand leek Vitesse dus klaar voor een kentering, maar na vijf minuten konden die plannen regelrecht de prullenbak in. Wederom was matig verdedigen de reden dat een tegenstander simpel kon afwerken. Ditmaal was Heerenveen-spits Sydney van Hooijdonk de gelukkig en zorgde daarmee voor een vroege Friese voorsprong.

Onbegrijpelijk

Gelukkig kon Vitesse de rug enigszins rechten en drukte langzaam Heerenveen verder in de verdediging. De grootste kans was voor Melle Meulensteen, maar op de een of andere manier kreeg hij de bal niet in het net. Vlak voor rust lukte dit de bezoekers uit het Noorden wel vanuit een counter.

Scherpen

Een snelle dieptepass van middenvelder Anas Tahiri zorgde ervoor dat Kjell Scherpen aan het werk moest. Maar de lange doelman schatte de snelheid van zowel de bal als van spits Amin Sarr niet goed en zat mis. Hierdoor kon de Zweed Sarr voor een gapend doel binnenschieten.

Kjell Scherpen debuteert bij Vitesse - Foto: Jesper Giesen

Vertrouwen

De tweede helft zou voor Vitesse dan moeten gelden als de wederopstanding van de ploeg, maar dit kwam er niet uit bij de Arnhemmers. Het vertrouwen zakte zichtbaar bij de thuisploeg, dat nauwelijks tot serieuze doelpogingen kwam.

Hattrick

Met nog een kwartier op de klok wist Van Hooijdonk namens Heerenveen de wedstrijd te beslissen door binnen drie minuten snel zijn tweede en derde van de middag te scoren. Deze klappen kwam Vitesse logischerwijs niet meer te boven en dus leed het alweer de derde nederlaag van het seizoen.

Seizoensstart

Het zijn vooral de statistieken die supporters en club zorgen zullen maken. Want na drie wedstrijden heeft Vitesse, naast 0 punten, ook een doelsaldo van -9. De Arnhemmers scoorden namelijk pas 3 keer, maar kregen er al wel 12 tegen. Volgende week heeft Vitesse weer een kans om het tij te keren, dan komt RKC op bezoek in GelreDome.

Deel dit artikel