Uitgedroogde bodem van de nederrijn met het wiel. Foto: RTV Connect

Uitgedroogde bodem van de nederrijn met het wiel. Foto: RTV Connect

LOO - Een club vrijwilligers deed maandagmiddag een bijzondere vondst tijdens het afvalrapen in de uiterwaarden van Loo. Een roestige koker zorgde ervoor dat de vrijwilligers de politie meteen inlichtten. Dinsdag bekeek die of de Explosieven Opruimingsdienst in actie moest komen.

Door het lage water zijn er steeds vaker dingen te vinden die normaal door het rivierwater verborgen blijven. Dat zorgde ervoor dat de opruimers van de Loowaard de koker tegenkwamen.

“Het ziet eruit alsof dit een bom is!”

Een kokervormig voorwerp steekt boven het zand uit, “Het ziet eruit alsof dit een bom is”, vertelt Fred Beckers die het voorwerp heeft gevonden. “Het lijkt wel of het slaghoedje er niet meer in zit.” Hierdoor zou het voorwerp niet meer kunnen ontploffen, maar toch neemt de groep het zekere voor het onzekere en licht de politie in over de vondst.

Telefoon staat roodgloeiend

Dinsdag komt de politie het voorwerp bekijken. “Oh, ik zie het al”, lacht agent Nico te Riele. “Het is een wiel. Dit moet een velg van een wagentje uit de steenfabriek zijn geweest." Vals alarm dus. Voor Te Riele vormen deze vondsten een dagvullend programma, “Ik rij van hot naar her om bommeldingen te bekijken.”

De vondst in de Loowaard loopt dus met een sisser af. “Deze velg gaat naar het oud ijzer”, lacht de agent.

Benieuwd naar het item? bekijk het hieronder!

Deel dit artikel