Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Manhoef en Yapi balen na het laatste fluitsignaal. Foto: Pro Shots / Stefan Koops
Ryan Flamingo juicht na de 2-2. Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Ryan Flamingo juicht na de 2-2. Foto: Pro Shots / Stefan Koops

ARNHEM - Vitesse heeft het eerste punt van dit seizoen in de tas. De Arnhemmers speelden in het eigen GelreDome gelijk tegen RKC uit Waalwijk. Na een 0-2 achterstand wist de thuisploeg zich door doelpunten van Bero en Flamingo toch nog terug te knokken tot een gelijke stand, 2-2.

Trainer Thomas Letsch voelde zich genoodzaakt om wat wijzigingen aan te brengen in het elftal van de Arnhemmers. In plaats van Tomas Hajek en Toni Domgjoni kregen nu Ryan Flamingo en Thomas Buitink een kans om zich te laten zien. De nieuwste aanwinst, Kacpar Kozlowski, begon op de bank.

Bovenliggend

Net als vorige week had de thuisploeg al razendsnel achter kunnen staan, maar deze keer wist Kjell Scherpen een fout achterin wel op te lossen. Vanaf dat moment kwam Vitesse er steeds beter in en mocht het zich de bovenliggende partij noemen. Maar tot echte kansen kwam de ploeg wederom niet.

Na een ruim half uur was de tweede kans van RKC wel raak. Wederom luidde een slordigheid van Vitesse een kans in voor RKC en ditmaal wisten de bezoekers dit wel af te maken. Florian Jozefzoon prikte de bal langs Scherpen, 0-1. Hierna was Vitesse tot aan de rust de kluts kwijt, maar het resulteerde niet in een grotere achterstand.

Alsnog

Deze ontstond alsnog vlak na rust, toen de Arnhemmers een vrije trap weggaven op zo’n twintig meter van hun eigen doel. Iliass Bel Hassani was vervolgens in staat om deze bal om de muur en tegen de touwen te krijgen, 0-2.

Vitesse kon, ondanks de teleurstellende start van de tweede helft, de draad weer oppakken en RKC verder achteruit drukken. Langzaamaan ontstonden er kansjes voor de thuisploeg en uiteindelijk kreeg men hulp van de arbitrage die een duwtje in de rug van Frederiksen tot strafschop promoveerde. Aanvoerder Bero benutte dit kansje vanaf de stip, 1-2.

Gelijkmaker

Zo’n tien minuten later kon Vitesse het overzicht dat het had opnieuw uitdrukken in een doelpunt. Deze keer was het Ryan Flamingo die vanuit een gevaarlijke corner bij de tweede paal kon binnenkoppen, 2-2. Hij maakte hiermee zijn eerste treffer in het geel-zwart.

Manhoef en Yapi balen na het laatste fluitsignaal - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Balen

Ondanks de goede steun vanaf de tribunes kon Vitesse het niet voor elkaar krijgen om nog een derde treffer te maken en daar baalden de spelers zichtbaar van. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen voor Vitesse, dan gaat de ploeg op bezoek bij middenmoter FC Groningen.

Deel dit artikel