Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Er wordt geproost op het nieuwe hoofdstuk. Foto: Omroep Gelderland
De nieuwe Vitesse-eigenaar Coley Parry (rechtsonder).  Foto: Vitesse Media

De nieuwe Vitesse-eigenaar Coley Parry (rechtsonder). Foto: Vitesse Media

ARNHEM - De kogel is door de kerk. Het Amerikaanse Common Group wordt de nieuwe eigenaar van Vitesse. De Amerikanen hebben met Vitesse een contract afgesloten, de licentiecommissie van de KNVB moet nog wel goedkeuring geven.

De Common Group volgt daarmee voormalig grootaandeelhouder Valeriy Oyf op, die begin dit jaar vertrok bij de Arnhemse club. De Rus Oyf gaf daarna de aandelen over aan Vitesse en liet de schuld vallen. Nu neemt de Amerikaanse investeringspartij Common Group de aandelen over.

Bij het overnemen van de aandelen geven de Amerikanen een financiële garantstelling af voor minimaal vijf seizoenen. Volgens Vitesse is die ruimschoots voldoende om de jaarlijkse tekorten te dekken en de beoogde investeringen te financieren.

De Common Group heeft drie clubs onder zijn hoede, waarvan Vitesse de enige club is die op het hoogste niveau acteert. Met de overname komt er weer wat lucht in Arnhem, zegt directeur Pascal van Wijk.

'Belangrijke dag voor Vitesse'

"Het is een belangrijke dag voor Vitesse en iedereen die de club een warm hart toedraagt. Maandenlang hebben we achter de schermen keihard gewerkt om het overnametraject tot het best mogelijke einde te brengen. We zijn ervan overtuigd dat de Common Group de juiste partij is voor Vitesse en presenteren de nieuwe grootaandeelhouder dan ook met enthousiasme, trots en vertrouwen. Dat doen we na tal van prettige gesprekken, meerdere vruchtbare bijeenkomsten in Arnhem en de onderlinge uitwisseling van een grote hoeveelheidinformatie.

Hij vervolgt. "Het is voor ons van groot belang dat we onze identiteit kunnen borgen en het ambitieniveau van de afgelopen jaren overeind kunnen houden. Zo zit de Common Group ook in de wedstrijd. We kijken ernaar uit om die ambities samen in te vullen, waarbij de nieuwe grootaandeelhouder ook bereid is om te investeren in de wederzijds beoogde groei van Vitesse."

"Die bereidheid toonde de Common Group eerder al met investeringen in Leyton Orient FC, de op één na oudste profclub van Londen, en Patro Eisden Maasmechelen. Twee clubs die voortvarend en met ambities aan het huidige seizoen zijn gestart. De Common Group biedt daarbij strategische kansen voor Vitesse, aangezien wij als enige van de drie clubs op het hoogste nationale niveau actief zijn

Er wordt geproost op het nieuwe hoofdstuk. - Foto: Omroep Gelderland

'Wij geloven in toekomst Vitesse'

Als oprichter is Coley Parry het gezicht van de Common Group. Hij zal, namens de grootaandeelhouder, ook zitting nemen in de Raad van Commissarissen van Vitesse.

"Wij beginnen met ontzettend veel enthousiasme en vertrouwen aan dit nieuwe hoofdstuk van de club. Tijdens onze gesprekken met de clubleiding zijn we onder de indruk geraakt van de visie en ambitie van Vitesse. De identiteit, de strategie en het structurele geloof in meer sluiten naadloos aan bij onze ambities en hebben ons laten zien dat de club geen grote structurele veranderingen nodig heeft. We bouwen liever voort op wat er al bestaat."

"Natuurlijk hopen we dat de positie op de ranglijst wel verder zal verbeteren. We weten dat de start van het seizoen niet verlopen is zoals verwacht, maar we geloven dat de ommekeer met de wedstrijd tegen FC Groningen is ingezet. We zullen samen door deze periode komen, gaan voor het hoogst haalbare in het nog prille seizoen en bouwen ondertussen door aan het fundament voor de toekomst."

Vitesse heeft de nieuwe eigenaar donderdagmiddag gepresenteerd.

Zie ook: Hoe heeft het zover kunnen komen met Vitesse?

Deel dit artikel