Het is definitief, Letsch vertrekt bij Vitesse. Foto: Orange Pictures

Het is definitief, Letsch vertrekt bij Vitesse. Foto: Orange Pictures

ARNHEM - Het is definitief. Thomas Letsch verlaat met onmiddellijke ingang Vitesse en vertrekt naar de Bundesliga. "Van het begin tot het einde heb ik genoten", zegt hij op het clubkanaal.

Zie ook: ANALYSE | Letsch was klaar bij Vitesse, dat wist hij vorig seizoen al

Letsch neemt Jan Fiesser, zijn Duitse assistent mee naar VfL Bochum dat onderaan staat in Duitsland. Voor de 54-jarige Letsch is het de eerste keer dat hij op het hoogste niveau in zijn vaderland een club gaat trainen. Vitesse is met Bochum tot een afkoopsom gekomen. Zelf was Letsch al akkoord met zijn nieuwe werkgever waar hij maandag begint.

'Speciale tijd met mooie successen'

Hij zegt Vitesse te gaan missen. "Ik kijk terug op een speciale tijd, waarin we mooie successen en ervaringen met elkaar mochten delen. Anderzijds wilde ik graag de mogelijkheid benutten om een team te coachen in de Bundesliga. Ik zal Vitesse altijd in mijn hart dragen en wens de club het beste."

Technisch directeur Schmedes van Vitesse zegt direct te zijn begonnen met de opvolging. "We hebben door de interlandbreak gelukkig wat tijd en ruimte. We hopen de nieuwe staf op korte termijn te kunnen presenteren."

Zie ook: Vitesse-trainer Thomas Letsch onderweg naar Bundesliga

Deel dit artikel