'Philip wie?' Jeugdspelers kennen Cocu niet.

'Philip wie?' Jeugdspelers kennen Cocu niet.

ZEVENAAR - Plots is hij terug als coach bij een club op Nederlandse bodem. Sinds maandag is Phillip Cocu de trainer van Vitesse. Amateurclub DCS waar hij zijn eerste meters in het voetbal maakte, kijkt vol trots vanaf de zijlijn toe. Tenminste, niet iedereen. Wij brachten een bezoek aan de club in Zevenaar.

Cocu's oude shirt uit 2005 wordt nog even recht gehangen achter de bar van DCS in Zevenaar. Voorzitter René van Leeuwen is trots. "Ik zie hem nog zo staan. Dat kleine manneke dat tussen de veel te grote jongens stond te kappen en te draaien met de bal."

De jeugd heeft geen idee

Toch is Van Leeuwen een van de weinigen die hem écht op het sportpark in Zevenaar heeft zien spelen. "Nee, de jeugd heeft geen idee. Er zijn niet zoveel mensen die weten dat hij hier heeft gespeeld."

Oude shirtjes van Cocu pronken in de kantine, z'n naam hangt groot op de voorgevel. Maar hoe erg de voorzitter zijn best ook doet, het heeft niet de impact waarop hij misschien zou hopen. "We hebben een paar jaar geleden een groot bord aan de muur gehangen", laat Van Leeuwen zien. "Dat zou de jeugd moeten aanspreken als ze er langs lopen."

Bekijk hier hoe de jeugdspelers daarop reageren:

Deel dit artikel