De eerste vergadering met een nieuw gevormd bestuur. Foto: RTV Connect

De eerste vergadering met een nieuw gevormd bestuur. Foto: RTV Connect

DUIVEN - Het was nog even spannend of het door zou gaan, maar 30 november begint de Stichting Winterevenementen Duiven weer met het opbouwen van de ijsbaan. Op 19 december kunnen de Duivenaren weer gebruik maken van de grootste overdekte ijsbaan van Gelderland.

Een maand geleden zag het er voor de stichting niet goed uit. Doordat de energieprijzen omhoog zijn gegaan en er veel bestuursleden gestopt zijn én corona wat mogelijk in de winter kon oplaaien, was het nog even spannend of de ijsbaan er zou komen. “Het was wel heel erg geweest als het voor het derde jaar niet door was gegaan” laat voorzitter Rob Vissers weten. “We zijn gaan werven en hoopten dat we nieuwe aanwas konden krijgen binnen deze korte tijd.” En dat is gelukt, de eerste vergadering voor een nieuwe schaatseditie is inmiddels geweest.

Stroom van het gemeentehuis

Ook de stichting heeft gemerkt dat de energieprijzen omhoog gingen, “We moesten op zoek naar een ander alternatief want het werd anders te duur.” Vissers heeft uiteindelijk samen met het bestuur voor elkaar gekregen om de stroom te mogen gebruiken van het gemeentehuis. “We betalen nu de prijzen van twee jaar geleden tot 1 januari.” Aangezien de schaatsbaan open is tot 8 januari, moeten ze de laatste week wel de huidige bedragen betalen. ”We moeten de laatste week significant meer gaan betalen, maar dat redden we wel.”

De warmte die van de ijsmachine afkomt wordt gebruikt om de horeca te verwarmen. "Er komt daar zoveel warmte van vrij, dan kan je straks warm je gluhwein drinken," lacht Vissers.

Deel dit artikel