Teleurstelling na uitschakeling in bekertoernooi. Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Teleurstelling na uitschakeling in bekertoernooi. Foto: Pro Shots / Stefan Koops

ARNHEM - Vitesse heeft zich woensdagavond geblameerd in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi bij Kozakken Boys. De Arnhemmers verloren na penalty's en zijn daarmee vroegtijdig uitgeschakeld.

Zonder de geschorste Wittek en geblesseerde Vidovic en Scherpen, maar met Cornelisse, De Regt en Reiziger in de basis begon Vitesse aan het duel in Werkendam. Inzet een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi en de kortste weg naar Europees voetbal.

In de beginfase tastten de ploegen elkaar af, waarbij Vitesse zorgvuldig aan de opbouw werkte en zo steeds meer de bovenliggende partij werd. Dat leverde na een kwartier de 0-1 van Bialek op, hij kon afronden na voorbereidend werk van Ferro en Bero.

Slordig

De thuisploeg was lange tijd niet in staat om het spel van Vitesse te ontregelen, maar Vitesse speelde zelf steeds slordiger. Korporaal en Van Zundert gaven met hun schoten al een waarschuwing af aan doelman Reiziger en op slag van rust schoot Hutten een vrije trap onberispelijk binnen: 1-1.

Cocu wisselde in de rust drie spelers, mede omdat zowel Ferro als Cornelisse een lichte blessure hadden opgelopen. Hajek en Manhoef waren hun vervangers en verder kwam Sankoh in de plaats van De Regt.

Voorsprong

Halverwege de tweede helft kwam Vitesse opnieuw op voorsprong, Sankoh liep de bal binnen en tekende zo voor de 1-2. Dat bleek niet genoeg, want de thuisclub geloofde in een stunt en het was Van Zundert die voor de 2-2 zorgde met nog 10 minuten te spelen. Dit werd ook de eindstand in de reguliere speeltijd.

Vitesse zette druk in de verlenging, de krachten bij de Kozakken Boys vloeiden weg, maar de stand bleef ongewijzigd. In de slotminuut leek Bialek de wedstrijd te beslissen, maar aan zijn doelpunt ging een overtreding vooraf en dus werd zijn treffer afgekeurd.

Strafschoppen

De beslissing kwam uit de strafschoppen. Melle Meulensteen zag zijn penalty gestopt worden door doelman Janssen, waarna geen enkele speler meer een fout maakte en Ramsteijn de beslissende 5-4 binnenschoot. De vroegtijdige uitschakeling van Vitesse in het bekertoernooi past in de slechte seizoenstart. Komende zaterdag wacht FC Emmen in de competitie.

Deel dit artikel