Kinderen serveren de zelfgemaakte soep uit. Foto: RTV Connect

Kinderen serveren de zelfgemaakte soep uit. Foto: RTV Connect

ANGERLO - Een drie gangen diner gekookt én geserveerd door kinderen. En de gasten? Dat zijn de ouders. In Doesburg en Angerlo zijn tijdens de Hart voor elkaar week verschillende activiteiten gehouden voor mensen die het niet zo breed hebben, of een hart onder de riem nodig hebben.

Menskracht 22, Vier Vitaal Doesburg, Doesburg Beweegt, Komdersuut en de stichting Grotenhuys hebben de handen ineen geslagen voor het organiseren van deze Hart voor elkaar Week.

Zo is er bij ontmoetingsplek Komdersuut in Angerlo een kinderrestaurant ingericht. Kinderen die niet vaak buiten de deur eten, kunnen nu koken voor de familieleden. “We hebben dit gedaan omdat veel mensen het nu moeilijk hebben en vaak niet uit eten kunnen,” Legt initiatiefnemer van de week Gerjo Schepers uit. Op deze manier kunnen de kinderen én de ouders alsnog in een andere omgeving eten.

Bingo en wandelen

Naast het kinderrestaurant nog meer activiteiten deze week. Zoals een bingo en een wandeling, “We hadden ook een workshop georganiseerd hoe je beter met je geld kan omgaan,” vertelt Schepers. “Maar daar waren maar twee aanmeldingen voor dus deze mensen kunnen nu persoonlijk contact opnemen met de persoon die deze zou geven.”

Het blijft volgens de initiatiefnemer lastig om een programma te maken die bij iedereen aansluit: “Ik had verwacht dat deze juist hard zou lopen en dat daar veel animo voor was, maar dat blijkt niet zo te zijn.”

Deel dit artikel