Trainer Cocu deelt mee in de feestvreugde na de 2-0 van Wittek. Foto: Pro Shots / Paul Meima

Trainer Cocu deelt mee in de feestvreugde na de 2-0 van Wittek. Foto: Pro Shots / Paul Meima

ARNHEM - Vitesse heeft zaterdagavond goede zaken gedaan. De ploeg versloeg in Gelredome FC Emmen met 2-1 en neemt zo afstand van de onderste plaatsen in de eredivisie.

FC Emmen leek op voorsprong te komen maar zag het doelpunt van Diemers afgekeurd worden vanwege buitenspel en de bezoekers raakten daarna nog de paal. Vidovic opende de score voor de Arnhemmers en Wittek schoot op slag van rust uit een vrije trap de 2-0 binnen, dwars door de tweemans muur van FC Emmen.

Aansluitingstreffer voor FC Emmen

Direct na rust controleerde Vitesse de wedstrijd en hing de derde treffer in de lucht. Maar het was Mark Diemers die de aansluitingstreffer voor FC Emmen op het scorebord zette. Ondanks dat FC Emmen daarna nog wel op zoek ging naar de gelijkmaker, trok Vitesse zonder al te veel moeite de overwinning over de streep.

"Zij scoorden in een fase waarin wij behoorlijk dominant waren en dan weet je dat het in de eindfase moeilijk wordt", aldus Phillip Cocu. "Maar ik vond ook mooi om te zien dat iedereen zijn mannetje stond: we hielpen elkaar. Ook de jongens die er in kwamen, werkten met ziel en zaligheid voor de ploeg."

"Het enige dat we konden doen is winnen en dat hebben we gelukkig gedaan", stelt Melle Meulensteen. "En dat is lastig want je zit in die dip van woensdag." Het feit dat de treffer van Diemers in de eerste helft werd afgekeurd, hielp daarbij. "Gelukkig was het buitenspel en dat heb je soms ook nodig, want daarna draait de wedstrijd ook."

Deel dit artikel