De tijdelijke crisisnoodopvang moet komen op dit stuk bedrijfsterrein bij Westervoort. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

De tijdelijke crisisnoodopvang moet komen op dit stuk bedrijfsterrein bij Westervoort. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat 80 Oekraïense vluchtelingen opvangen in een te bouwen crisisopvang. Het Westervoortse bedrijf Putman bood de grond aan, de gemeente ging daar op in. De komende zes weken wordt door een ander Westervoorts bedrijf gewerkt aan tijdelijke flex-woningen.

Met de Veiligheids- en Gezondheidsregio besloot de gemeente om er een crisisopvang van te maken. De tijdelijke woningen worden geplaatst door een eveneens Westervoorts bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van tijdelijke huizen en woonvoorzieningen.

Omwonenden en voorbijgangers stellen vraagtekens bij de locatie, zo valt te zien in deze reportage van streekomroep RTV Connect.

Kijkt u hier naar de video. (Tekst van het artikel loopt door onder de video.)

Het Rode Kruis voert in opdracht van de gemeente Westervoort de opvang uit . Zij laten weten dat zij graag samenwerken met vrijwilligers uit Westervoort, zodat de mensen het dorp en de mensen leren kennen. De opvang is voor minimaal een jaar en duurt volgens de gemeente 'voorlopig' maximaal twee jaar.

Westervoort vang in het oude gemeentehuis momenteel al 58 vluchtelingen op. De gemeente moet voor minimaal 90 opvangplekken zorgen en heeft daar aan voldaan zodra de nieuwe crisisnoodopvang wordt geopend

Het bedrijfsperceel en de te bouwen tijdelijke woningen aan de IJsseldijk en Driegaardensestraat moeten voldoen aan de geldende eisen voor brandveiligheid, privacy en sanitaire voorzieningen.

Deel dit artikel