Vitesse-supporters worden harder aangepakt. Foto: ANP

Vitesse-supporters worden harder aangepakt. Foto: ANP

ARNHEM - Vitesse-supporters die bier gooien op de tribune worden vanaf nu geweerd. Dat maakt de club in samenspraak met de supportersvereniging bekend nadat er zaterdag wederom onrust was op de Zuid-tribune.

Tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen was er een boycot van een supportersgroep die besloot de eerste helft weg te blijven. Toen zij de tweede helft wel op de tribune plaatsnamen, werden zij onder andere bekogeld met bier. Zo werd duidelijk gemaakt dat de boycot niet werd geaccepteerd. Ook werd op de tribune een rookpot afgestoken.

De club en de supportersvereniging zeggen dat zij dit met lede ogen aanzagen en dat dit niet de Zuid-tribune was die zij graag zouden willen zien. "De onderlinge frictie op de tribune was niet alleen schrijnend, maar kende ook alleen maar verliezers."

Meer problemen

Vitesse kent de laatste tijd juist meer problemen met supporters op de tribune. Vorig seizoen kwam dat tot een hoogtepunt tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, toen het duel uiteindelijk gestaakt werd door vuurwerk op het veld. Hoewel de club hoopt dat de supporters saamhorig zijn en de club steunen, is die saamhorigheid er niet genoeg.

"Dat willen, moeten en gaan we structureel veranderen", zegt Vitesse. "Met de supporters, maar ook met een nieuwe structuur en een dadergerichte aanpak."

Gesprekken

Om de sfeer en de saamhorigheid te verbeteren heeft Vitesse gesprekken gevoerd met meerdere supportersafvaardigingen. En dat zal de club de komende tijd blijven doen om meer onrust te voorkomen.

Daarnaast gaat Vitesse iedereen die (gericht) bier gooit, vanaf de volgende thuiswedstrijd bestraffen met een stadionverbod. Dat betekent dus dat biergooiers het stadion niet meer inkomen.

Deel dit artikel